15-12-2016

Vivax housing en Bribus


Marcel van Bodegraven, oprichter van Vivax Housing, ontwerpt en realiseert tijdelijke, betaalbare en duurzame woningen voor verschillende doeleinden. In opdracht van woningcorporatie Wonion worden medio december de eerste zes Vivax woningen geplaatst in Varsseveld. Wonion zet de woningen in als comfortabele woonplaats voor statushouders voor een periode van tien jaar. 

Samen bouwen aan duurzame woningen

“Er is vraag naar tijdelijke woningen op de markt, daarom bouwt Vivax housing ‘losgoed’ in plaats van vastgoed. Met deze woningen willen we niet alleen een bijdrage leveren aan duurzaam wonen, maar ook de sociale mogelijkheden van de woningen benadrukken. Toekomstige bewoners kunnen namelijk zelf meebouwen aan hun woning. Zo bieden wij hen een uniek werk- en leertraject” legt Marcel van Bodegraven uit. “Begin 2016 zijn we de markt op gegaan met onze ontwerpen. Om het plan te realiseren zochten we regionale (bouw)partners waarmee we een langdurige samenwerking op konden zetten. De duurzame keukens van Bribus trokken daarbij direct onze aandacht.”

Voorzien van de benodigde gemakken

“Momenteel staat er een modelwoning bij Te Mebel vastgoedonderhoud in Doetinchem. De woning is voorzien van alle benodigde gemakken, zoals praktische sanitaire voorzieningen en een kookgedeelte. En een verhoogd plafond bood ons de mogelijkheid om een slaapzolder te bouwen zodat er voldoende verblijfsruimte overbleef. De Vivax woning is voorzien van 12 zonnepanelen, die ervoor zorgen dat de woning energieneutraal is”, vertelt Marcel van Bodegraven.

Cradle-to-Cradle

“Wij werken net zoals Bribus met Cradle-to-Cradle materialen. Dit houdt in dat er wordt gebouwd met duurzame materialen die kunnen worden gerecycled. Tijdens de ontwerpfase heeft Bribus ons ondersteund op keukengebied. Door out of the box te denken, kwamen we tot de conclusie dat de keukenkasten multifunctioneel ingezet konden worden voor het creëren van meer opbergruimte, zodat er weinig vloeroppervlakte verloren zou gaan.”

Optimalisatie van de mogelijkheden

Als het aan Marcel van Bodegraven ligt, krijgt de samenwerking met Bribus een vervolg. “Nu de eerste woningen zijn gebouwd, kijken we verder naar de toekomst. Op dit moment leveren wij woningen die geschikt zijn voor maximaal twee personen, maar we hebben gemerkt dat er ook vraag is naar grotere woningen. Op den duur zullen we ons daarom ook gaan richten op woningen voor gezinnen. Bribus denkt graag met ons mee in dit proces, zodat we de mogelijkheden van de woningen kunnen optimaliseren.”

Wilt u graag meer weten over Vivax housing? Kijk dan op www.vivaxhousing.nl voor meer informatie. 

Bribus_Samenwerking met Vivax housing

Bribus_Samenwerking Vivax housing woning

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus innoveert: nieuwe frontenboor-robot


15-5-2017 | Ook in de keukenbranche wordt automatisering van het productieproces steeds vaker toegepast. Bribus heeft onlangs twee frontenboor-robots aangeschaft, waarmee het productieproces van de keukenfronten efficiënter en sneller is geworden. Bribus realiseert met de geavanceerde frontenboor-robots een aanzienlijke reducering van de faalkosten en ook de kans op beschadigingen wordt tot een minimum beperkt.

Lees meer

Werken bij Bribus?


16-3-2017 | Wil jij werken in een innovatieve organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? En heb jij alle ingrediënten in huis om ons team te komen versterken? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct!

Lees meer

Bribus op de BouwBeurs 2017


19-12-2016 | Komt u de Bribus stand bezoeken op de BouwBeurs? Van 6 t/m 10 februari 2017 presenteert Bribus zich op de BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Bestel direct uw gratis toegangskaarten!

Lees meer

Vivax housing en Bribus


15-12-2016 | Samen met regionale partners bouwen aan woningen voor de toekomst. Vivax housing is onlangs gestart met de bouw van zes Vivax woningen in de werkplaats van Te Mebel vastgoedonderhoud in Doetinchem. De woningen zijn energieneutraal en geschikt voor bijvoorbeeld statushouders, studenten of starters in de woningmarkt. De woningen zijn voorzien van compacte Bribus keukens met een strakke en moderne uitstraling.

Lees meer

Samenwerken met Bribus begint in the Network Kitchen


15-12-2016 | The Network Kitchen is een ontmoetingsplaats waar (flex)werken, vergaderen, netwerken, koken, eten en drinken samenkomen. Jaarlijks zullen er diverse evenementen georganiseerd worden in de vastgoed- en technologie sector, met als doel verbinden en samenwerken in de keten. Bribus ontwikkelde een fraaie keuken voor the Network Kitchen.

Lees meer

Reginox: een wereldmerk uit Nederland


15-12-2016 | Bribus staat voor uitstekende kwaliteit. Dit komt terug in producten zoals de spoelunits. Het spoelbakken-assortiment van Bribus bestaat onder andere uit de hoogwaardige RVS spoelunits van Reginox.

Lees meer

Luxe keukens voor uniek recreatiepark


15-12-2016 | In Uitdam, op een schitterende, groene en waterrijke locatie, wordt gebouwd aan de laatste recreatiewoningen van EuroParcs Resort Poort van Amsterdam. Op nog geen vijftien minuten van onze hoofdstad is het hier uitermate goed toeven op ruime kavels. Naast splinternieuwe recreatiewoningen is het park onder meer voorzien van een jachthaven, restaurant, watersportcentrum, binnenzwembad en diverse speeltuinen. Bribus tekende voor de keukens.

Lees meer

Wij wensen u een prachtig 2017!


15-12-2016 | Bij Bribus kijken we terug op een heel mooi 2016. We hebben prachtige opdrachten voor u mogen realiseren en nieuwe relaties welkom mogen heten. Dat stemt ons zeer positief en we blikken dan ook graag vooruit op het nieuwe jaar. Wij kijken ernaar uit om, samen met u, van 2017 weer zo’n mooi jaar te maken.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws