25-06-2013

Duurzaam tot in het hart van de keuken


Nieuwe slimme keukenapparatuur die tot 50% bespaart

Bij Bribus kunt u vanaf nu kiezen voor apparatuur uit de GreenKitchen™-lijn van Whirlpool. Ieder product uit deze lijn bespaart al flink op energie. Samen geïnstalleerd vormen ze de ‘groenste’ set grote huishoudelijke apparaten van dit moment. Zo wordt het water voor de afwasautomaat voor een deel opgewarmd door restwarmte van de koelkast: een extra energiebesparing van 10%.

Slim hergebruik van water

Voor het ecoprogramma van de afwasautomaat is maar zeven liter water per cyclus nodig. Dat is zes liter minder dan een doorsnee vaatwasser, terwijl de afwasresultaten gelijk blijven. Het water van de laatste spoelbeurt wordt gefilterd en opgeslagen om bij de volgende cyclus te worden gebruikt bij het voorspoelen. Is het water binnen drie dagen niet gebruikt, dan wordt het reservoir automatisch geleegd.

50% minder energieverbruik

Verder telt de GreenKitchen™-serie een inductieoven die de kooktijd en het energieverbruik tot maar liefst 50% terugbrengt. Dit is te danken aan de revolutionaire combinatie van de grill en een inductieplaat in de oven. Ook is er een inductiekookplaat met 6th Sense® technologie, waarbij een intelligente sensor automatisch het kookpunt bepaalt. Een extra besparing ten opzichte van een traditionele inductiekookplaat.

Minder energie dan een spaarlamp

Ook met de inbouwapparatuur van Bosch valt spectaculair te besparen op water en energie. Aangezien groot huishoudelijke apparaten verantwoordelijk zijn voor zo’n 50% van het energieverbruik van een huishouden, kan de kostenbesparing oplopen tot wel 300 euro per jaar! Bosch heeft het grootste aanbod energiezuinige koel- en vrieskasten in de markt. De nieuwe A+++ koelkasten verbruiken zelfs minder energie dan een spaarlamp.

Afzuigkap met CleanAir module

Om warmteverlies in de winter en temperatuur-stijgingen in de zomer te voorkomen, is het zaak om de ongewenste luchtstroom tussen binnen en buiten te beperken. Hierdoor zal de behoefte aan recirculatie afzuigkappen toenemen. Bosch ontwikkelde afzuigkappen met CleanAir module: simpel en eenvoudig te installeren, zeer stil en efficiënt in gebruik én heel effectief.

Afwassen met zes liter water

Met slechts zes liter in het Eco 50° programma (energieklasse A++) verbruiken de nieuwe ActiveWater vaatwassers van Bosch half zoveel water als veel andere – terwijl voor afwassen met de hand al snel zo’n 40 liter water nodig is. Het spoelwater van de laatste cyclus wordt gebruikt om de volgende vaat voor te spoelen. In de topmodellen vaatwassers zorgt het mineraal Zeoliet® dat de vaat snel droogt.

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws