25-06-2013

Pilotproject Bribus Eco maakt verwachtingen waar


Woningcorporatie Woonstede is opdrachtgever van het bouwproject, ontwikkel- en bouwpartner GiesbersWijchen neemt het ontwerp, de bouw en het onderhoud voor haar rekening en studentenhuisvester Idealis zorgt voor de verhuur en het beheer van de panden. “Het hele project is erg snel gegaan”, vertelt Rik Cornelissen, projectleider van GiesbersWijchen. “We hebben het ontwerp- en vergunningentraject in een zeer korte periode afgerond  en in ongeveer 1 jaar gebouwd, we leveren het eerste woonblok in juli op. Een maand later volgt blok twee en blok drie is in september klaar voor gebruik. Dit betekent een krappe planning, waar ook de keukenleverancier in mee moet kunnen gaan. Ik heb al eerder heel plezierig met Bribus samengewerkt en was er dus zeker van dat zij onze verwachtingen zouden waarmaken. Inmiddels hebben wij gezamenlijk in een korte periode ruim 800 studenteneenheden met elkaar ontwikkeld en gebouwd en hebben we zelfs voor een deel opdracht voor het onderhoud gekregen”.

Productie versneld

De keukens voor de Kenniscampus moesten stevig en duurzaam zijn, lang meegaan en een bepaalde frontdikte hebben. “De Bribus Eco heeft deze frontdikte én is veel duurzamer dan onze andere keukens”, vertelt Bribus accountmanager René Knipscheer. “Daarom hebben we de productie hiervan speciaal voor deze opdracht naar voren geschoven. Een mooi pilotproject! Dit had wel wat voeten in aarde, want we moesten spoedbestellingen plaatsen, producttechnische aanpassingen doorvoeren en onze computersystemen in rap tempo aanpassen aan deze nieuwkomer in ons assortiment. Dat is allemaal prima gelukt.” 

Geen vraag te gek

“Ik ben blij dat dit allemaal op korte termijn geregeld kon worden”, zegt Bart van As, hoofd Vastgoed van Idealis. “Bij de Bribus Eco konden we kiezen uit zeven kleuren. Ik heb begrepen dat er binnenkort meer kleuren bijkomen. Meer keuze dus, dat maakt het concept nog mooier.” 

Rik Cornelissen voegt nog toe: “Ik ben vooral erg blij met de plaatsingsservice. Zo heb je maar één aanspreekpunt voor heel veel zaken. De mensen van Bribus Extra B.V. hebben weinig aansturing nodig, kunnen een koof timmeren als dat nodig is en nemen al het verpakkingsmateriaal weer mee. Die ontzorging is top. Bovendien: hoe minder medewerkers op de werkvloer, hoe efficiënter we met z’n allen kunnen werken!”

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws