01-12-2014

Bribus gaat internationaal


Onderzoek naar afzetmarkt in Duitsland, België en China

Van oudsher produceren we alleen voor de Nederlandse markt, voornamelijk voor woningcorporaties”, vertelt Ton ten Bokum. “Maar we hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat de markt verandert: er is meer vraag naar luxere huurwoningen. Daarom zijn we ons ook op de vastgoedmarkt gaan richten, met een assortiment luxere keukens. Zo zijn we breder georiënteerd en niet te kwetsbaar. De volgende stap is om te bekijken of we ook internationaal aan de weg kunnen timmeren. En de eerste tekenen zijn goed!”

Marktonderzoek

“We zitten nota bene op nog geen vijftig meter van de Duitse grens, dus het is eigenlijk logisch om ook daar te proberen voet aan de grond te krijgen”, vervolgt Ton ten Bokum. “Maar dat vraagt wel een andere benadering: huurders in Duitsland zijn gewend voor hun eigen keuken te zorgen, terwijl in Nederland de corporatie daarvoor verantwoordelijk is. In eerste instantie richten we ons op Nordrhein-Westfalen, waar we een marktonderzoek naar de kansen en bedreigingen laten uitvoeren. Ook in België doen we dat. Liggen daar kansen voor Bribus, dan gaan we deze markt stap-voor-stap en goed voorbereid betreden.”

Flatpack

Samenwerken met de Chinese markt zit er waarschijnlijk al in: de eerste gesprekken met een mogelijke samenwerkingspartner verliepen heel positief. “In China zijn mensen al decennialang gewend om keukens als zogenaamd ‘flatpack’ met onderdelen te kopen en zelf in elkaar te zetten”, legt Ton ten Bokum uit. “Maar een steeds groter deel van de bevolking krijgt meer geld te besteden en wil graag een wat luxere, modernere keuken van een betere kwaliteit, die kant-en-klaar geplaatst wordt. Bovendien worden in China de komende vijf jaar zo’n 65 miljoen appartementen gebouwd. Bribus wil dit gat in de snel groeiende markt natuurlijk graag helpen invullen.” 

Chinese smaak

Ton ten Bokum is inmiddels al een paar keer naar China afgereisd om met een grote marktpartij de details van een eventueel samenwerkingsverband te bespreken. “We hebben een aantal monstersets opgestuurd en aan de hand daarvan bespreken we welke stijlen en kleuren aansluiten op de Chinese smaak. De marktpartij waarmee we in gesprek zijn, is in eerste instantie erg geïnteresseerd in Bribus als leverancier. In een later stadium is het ook een optie om daar een Bribus-fabriek op te zetten. Maar dat is nog ver weg. We moeten ons eerst goed verdiepen in de Chinese markt, onze rechtspositie daar, marketing, betaling… noem maar op. Een spannend, maar erg leuk proces waar ik veel van verwacht!”

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws