01-12-2014

Bribus trotse partner binnen uniek Procasa-concept


Makkelijk mee te financieren

Groot voordeel voor zelfontwikkelende aannemers: de keuken en het sanitair zijn mee te nemen in de vrij op naam-prijs. En dus ook mee te financieren. “Een mooi verkoopargument!”, vindt Hidde Kiers, product- en assortimentbeheerder bij CRH Bouwmaterialenhandel. “Maar het is ook heel aantrekkelijk voor investeerders en makelaars. Bijvoorbeeld om woningen die al langere tijd te koop staan een stuk aantrekkelijker te maken. Of te renoveren woningen die ineens voor de koper wél in het kostenplaatje passen en waarbij de verbouwing mee te financieren is. We zijn nu bezig om een vergelijkbaar concept voor woningcorporaties op te zetten, met iets minder luxe voor een nog scherpere prijs. Begin volgend jaar willen we dit in de markt zetten.”

Kruis je eigen combinaties aan

Hoe werkt het Procasa-concept? “In onze showroom zijn alle kleuren tegels, fronten, grepen, bladen en spoelbakken te zien”, legt Hidde Kiers uit. “Je kunt hiermee je eigen combinaties maken en deze direct aankruisen in de keuzefolder. Wil je wat meer luxe? Dan geeft de keuzefolder de mogelijkheden direct aan, met de prijs – ook weer inclusief montage. Verder hoef je er alleen maar voor te zorgen dat alles thuis netjes is afgewerkt en de noodzakelijke leidingen zijn aangelegd, zodat onze monteurs direct aan de slag kunnen. Inmiddels is er zoveel vraag naar Procasa dat we hard werken om meer showrooms te vullen met dit keuzeconcept. Op dit moment hebben we vijf showrooms met het Procasa-assortiment. Het doel is om dit uit te breiden naar 40 locaties.”

Trots op samenwerking

“CRH Bouwmaterialenhandel en Bribus Keukens werken al jaren samen, met name als het gaat om keukens voor de zakelijke markt. De woningmarkt is aan het veranderen, waardoor er steeds meer behoefte is aan een complete nieuwbouwwoning binnen de gestelde vrij op naam-prijs. Vooral starters krijgen de financiering steeds moeilijker rond wanneer zij – naast de aankoop van de woning – extra geld moeten lenen voor keuken en sanitair. Het Procasa-concept biedt een mooie oplossing: een keuken, toilet en badkamer – inclusief montage –  voor een vast bedrag binnen de vrij op naam-prijs. Bribus en CRH vonden elkaar snel binnen dit nieuwe concept. Ik verwacht veel van Procasa en ben trots op de samenwerking in de moeilijke tijd die de bouwsector op dit moment doormaakt.”

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws