01-01-2015

Greenworks: het groene label van Raab Karcher


Gerhard Hospers is adjunct-directeur van Greenworks en mede- verantwoordelijk voor de totstandkoming van het label. "Met de keuze voor bouwmaterialen werd altijd nagedacht over de toepasbaarheid van het product, het onderhoud en de prijs. Daar is nu een nieuwe dimensie aan toegevoegd: duurzaamheid. Maar pas met een officieel keurmerk denkt een klant iets van toegevoegde waarde te hebben. Raab Karcher vroeg zich af: hoe communiceren wij naar onze afnemers dat juist duurzaamheid die toegevoegde waarde is? En wat is een goede methodiek om een claim op duurzaam te leggen?”

Scoren op de levenscyclus

“Momenteel zijn onze afnemers uit de bouwkolom nog erg bezig met de EPC-eis van 0,4. De volgende stap is de milieuprestatieberekening”, legt Gerhard Hospers uit. ”Wij ontwikkelden een methode om de duurzame eigenschappen van een product inzichtelijk te maken: de Greenworksscore. De milieubelasting van een product wordt berekend aan de hand van de levenscyclusanalyse. Bij onze methode baseren we de score op tien duurzame materiaal- en productie eigenschappen van de levenscyclus: van winning van grondstoffen tot en met hergebruik en recyclebaarheid. Greenworks stelde een assortiment samen met producten die hoog scoren op deze eigenschappen, waaronder de Bribus Eco keuken. Zo stellen we onze afnemers in staat om goede keuzes te maken.”

Meer voor elkaar betekenen

Vincent Löke, key accountmanager Bribus, is trots op ‘zijn’ plek in het duurzame assortiment: “Als je het assortiment bekijkt, is de Bribus Eco keuken niet meer gelijkwaardig aan concurrenten, maar stijgt er zelfs bovenuit. 

Raab Karcher is één van onze wederverkopers en loopt in de bouwkolom ver voorop wat betreft duurzaamheid. Dit sluit aan bij de ecologische gedachte van Bribus. Greenworks is voor ons de juiste partner, waar wij graag aan gerelateerd worden. Qua logistiek werken we ook steeds meer samen. Als een afnemer van Greenworks kiest voor de Bribus keuken, leveren wij deze af bij de betreffende vestiging. Raab Karcher levert vervolgens, met hun eigen logistieke proces, alle bestelde producten tegelijk op de juiste bestemming.” 

Leren, zien en doen

Gerhard Hospers: “Wij merkten dat de bouwkolom moeite had om de focus op duurzaam te leggen en echt verandering tot stand te brengen. Hiervoor hebben we de Greenworks Academy opgericht: een aanbod aan gratis trainingen voor al onze klanten aangesloten bij Greenworks: van ZZP’er tot architect. We nemen de klant aan de hand mee door trainingen in drie thema’s: leren, zien en doen. Naast de op maat georganiseerde trainingsdagen bieden we ook gestandaardiseerde opleidingen aan. Van een thematische cursus, zoals luchtdicht bouwen, tot een gecertificeerde cursus voor de vakman. Vincent Löke vult aan: “Op zo’n trainingsdag voor klanten is Bribus één van de sprekers. Daar zit een commerciële kant aan: waarom is de Bribus keuken anders dan anderen? Maar ook een technische kant: hoe steekt het hele plaatje in elkaar? Bovendien presenteren we de Eco keuken in het mooie opleidingscentrum van Greenworks.”

Duurzaam bouwen is geen hype

“Veel producenten denken dat ze moeten meeliften op de ‘hype’ om duurzaam te zijn, om zo hun imago op te krikken”, zegt Gerhard Hospers. “Er worden bijvoorbeeld één á twee producten uit het assortiment duurzaam geproduceerd. Bribus doet het tegenovergestelde, van één duurzaam product naar een volledig duurzaam assortiment in 2015. Maar Bribus denkt ook verder: zelfs de verlichting in het bedrijfspand is LED en door houtafval te verbranden wordt de fabriek verwarmd. Een toekomstperspectief dat zeker niet duidt op een hype. Wanneer een consument of afnemer vraagt naar een lijst met biobased producten, staan Bribus keukens daar dus ongetwijfeld tussen.”

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws