15-12-2016

Vivax housing en Bribus


Marcel van Bodegraven, oprichter van Vivax Housing, ontwerpt en realiseert tijdelijke, betaalbare en duurzame woningen voor verschillende doeleinden. In opdracht van woningcorporatie Wonion worden medio december de eerste zes Vivax woningen geplaatst in Varsseveld. Wonion zet de woningen in als comfortabele woonplaats voor statushouders voor een periode van tien jaar. 

Samen bouwen aan duurzame woningen

“Er is vraag naar tijdelijke woningen op de markt, daarom bouwt Vivax housing ‘losgoed’ in plaats van vastgoed. Met deze woningen willen we niet alleen een bijdrage leveren aan duurzaam wonen, maar ook de sociale mogelijkheden van de woningen benadrukken. Toekomstige bewoners kunnen namelijk zelf meebouwen aan hun woning. Zo bieden wij hen een uniek werk- en leertraject” legt Marcel van Bodegraven uit. “Begin 2016 zijn we de markt op gegaan met onze ontwerpen. Om het plan te realiseren zochten we regionale (bouw)partners waarmee we een langdurige samenwerking op konden zetten. De duurzame keukens van Bribus trokken daarbij direct onze aandacht.”

Voorzien van de benodigde gemakken

“Momenteel staat er een modelwoning bij Te Mebel vastgoedonderhoud in Doetinchem. De woning is voorzien van alle benodigde gemakken, zoals praktische sanitaire voorzieningen en een kookgedeelte. En een verhoogd plafond bood ons de mogelijkheid om een slaapzolder te bouwen zodat er voldoende verblijfsruimte overbleef. De Vivax woning is voorzien van 12 zonnepanelen, die ervoor zorgen dat de woning energieneutraal is”, vertelt Marcel van Bodegraven.

Cradle-to-Cradle

“Wij werken net zoals Bribus met Cradle-to-Cradle materialen. Dit houdt in dat er wordt gebouwd met duurzame materialen die kunnen worden gerecycled. Tijdens de ontwerpfase heeft Bribus ons ondersteund op keukengebied. Door out of the box te denken, kwamen we tot de conclusie dat de keukenkasten multifunctioneel ingezet konden worden voor het creëren van meer opbergruimte, zodat er weinig vloeroppervlakte verloren zou gaan.”

Optimalisatie van de mogelijkheden

Als het aan Marcel van Bodegraven ligt, krijgt de samenwerking met Bribus een vervolg. “Nu de eerste woningen zijn gebouwd, kijken we verder naar de toekomst. Op dit moment leveren wij woningen die geschikt zijn voor maximaal twee personen, maar we hebben gemerkt dat er ook vraag is naar grotere woningen. Op den duur zullen we ons daarom ook gaan richten op woningen voor gezinnen. Bribus denkt graag met ons mee in dit proces, zodat we de mogelijkheden van de woningen kunnen optimaliseren.”

Wilt u graag meer weten over Vivax housing? Kijk dan op www.vivaxhousing.nl voor meer informatie. 

Bribus_Samenwerking met Vivax housing

Bribus_Samenwerking Vivax housing woning

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws