15-12-2016

Vivax housing en Bribus


Marcel van Bodegraven, oprichter van Vivax Housing, ontwerpt en realiseert tijdelijke, betaalbare en duurzame woningen voor verschillende doeleinden. In opdracht van woningcorporatie Wonion worden medio december de eerste zes Vivax woningen geplaatst in Varsseveld. Wonion zet de woningen in als comfortabele woonplaats voor statushouders voor een periode van tien jaar. 

Samen bouwen aan duurzame woningen

“Er is vraag naar tijdelijke woningen op de markt, daarom bouwt Vivax housing ‘losgoed’ in plaats van vastgoed. Met deze woningen willen we niet alleen een bijdrage leveren aan duurzaam wonen, maar ook de sociale mogelijkheden van de woningen benadrukken. Toekomstige bewoners kunnen namelijk zelf meebouwen aan hun woning. Zo bieden wij hen een uniek werk- en leertraject” legt Marcel van Bodegraven uit. “Begin 2016 zijn we de markt op gegaan met onze ontwerpen. Om het plan te realiseren zochten we regionale (bouw)partners waarmee we een langdurige samenwerking op konden zetten. De duurzame keukens van Bribus trokken daarbij direct onze aandacht.”

Voorzien van de benodigde gemakken

“Momenteel staat er een modelwoning bij Te Mebel vastgoedonderhoud in Doetinchem. De woning is voorzien van alle benodigde gemakken, zoals praktische sanitaire voorzieningen en een kookgedeelte. En een verhoogd plafond bood ons de mogelijkheid om een slaapzolder te bouwen zodat er voldoende verblijfsruimte overbleef. De Vivax woning is voorzien van 12 zonnepanelen, die ervoor zorgen dat de woning energieneutraal is”, vertelt Marcel van Bodegraven.

Cradle-to-Cradle

“Wij werken net zoals Bribus met Cradle-to-Cradle materialen. Dit houdt in dat er wordt gebouwd met duurzame materialen die kunnen worden gerecycled. Tijdens de ontwerpfase heeft Bribus ons ondersteund op keukengebied. Door out of the box te denken, kwamen we tot de conclusie dat de keukenkasten multifunctioneel ingezet konden worden voor het creëren van meer opbergruimte, zodat er weinig vloeroppervlakte verloren zou gaan.”

Optimalisatie van de mogelijkheden

Als het aan Marcel van Bodegraven ligt, krijgt de samenwerking met Bribus een vervolg. “Nu de eerste woningen zijn gebouwd, kijken we verder naar de toekomst. Op dit moment leveren wij woningen die geschikt zijn voor maximaal twee personen, maar we hebben gemerkt dat er ook vraag is naar grotere woningen. Op den duur zullen we ons daarom ook gaan richten op woningen voor gezinnen. Bribus denkt graag met ons mee in dit proces, zodat we de mogelijkheden van de woningen kunnen optimaliseren.”

Wilt u graag meer weten over Vivax housing? Kijk dan op www.vivaxhousing.nl voor meer informatie. 

Bribus_Samenwerking met Vivax housing

Bribus_Samenwerking Vivax housing woning

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn dit jaar elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Kookworkshop voor bewoners Klaasje Zevenster


26-10-2017 | Bewoners van aanleunwoningen van Klaasje Zevenster maken kennis met koken op inductie. Veilig én energiezuinig. De bewoners verhuizen binnenkort naar nieuwe woningen waarvoor wij de keukens leveren, uitgerust met ATAG apparatuur. Maar eerst leren de bewoners de nieuwe apparatuur kennen. Daarvoor organiseerde Syntrus Achmea (projectuitvoerder) een workshop. Zo leren de bewoners de kneepjes van het koken met inductie. Ook de omgang met een combi-oven met magnetronfunctie en een Duo Logic afzuigkap kwamen ruimschoots aan bod.

Lees meer

Bribus innoveert: nieuwe frontenboor-robot


15-5-2017 | Ook in de keukenbranche wordt automatisering van het productieproces steeds vaker toegepast. Bribus heeft onlangs twee frontenboor-robots aangeschaft, waarmee het productieproces van de keukenfronten efficiënter en sneller is geworden. Bribus realiseert met de geavanceerde frontenboor-robots een aanzienlijke reducering van de faalkosten en ook de kans op beschadigingen wordt tot een minimum beperkt.

Lees meer

Werken bij Bribus?


16-3-2017 | Wil jij werken in een innovatieve organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? En heb jij alle ingrediënten in huis om ons team te komen versterken? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct!

Lees meer

Bribus op de BouwBeurs 2017


19-12-2016 | Komt u de Bribus stand bezoeken op de BouwBeurs? Van 6 t/m 10 februari 2017 presenteert Bribus zich op de BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Bestel direct uw gratis toegangskaarten!

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws