16-11-2017

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


Therapeuten van het Antoni van Leeuwenhoek stelden een eisen- en wensenlijstje samen en leverden dit in bij het bouwbureau, dat het vervolgens oppakte met Bribus. Wij adviseerden een moderne, maar door de warme kleur toch huiselijk ogende Ergoline; een luxe keuken met een in hoogte verstelbaar werkblad voor mensen met een lichamelijke beperking. ‘’Een heel goede keuze’’, vindt Andy van Luttikhuizen, fysio- en ergotherapeut van het Antoni van Leeuwenhoek. “Deze keuken voldoet aan al onze wensen.’’

Veiligheid voorop

“Ook belangrijk: onze patiënten weten nog niet altijd hun kracht goed te doseren, dus de keuken moet tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het van belang dat de keuken veilig is, zonder scherpe hoeken of randen. Ook hieraan voldoet de keuken optimaal. Verder zijn de handgrepen van cruciaal belang: mooi afgerond, zonder scherpe randjes. Wij hadden een handgreep op het oog, maar wilden die eerst in de praktijk testen. Van Bribus kregen we een handgreep mee en deze monteerden we op een plaatje. Vervolgens hebben we een grote groep patiënten laten voelen of dit inderdaad een fijne optie was. Hij bleek ideaal en werd unaniem goedgekeurd.’’

Praktische oplossing

“Bribus dacht sowieso goed met ons mee”, vervolgt Andy van Luttikhuizen. “De eerste ideeën en tekeningen waar zij mee kwamen, waren al snel goed. Ze hebben duidelijk ervaring met keukens voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat de keuken in hoogte verstelbaar is, is ideaal. Niet alleen voor patiënten in een rolstoel, maar ook om de stahoogte van iedere patiënt in te stellen zoals bij hem of haar thuis. Dat maakt het oefenen een stuk realistischer. Met deze keuken kunnen we functioneel trainen en patiënten motiveren om te blijven bewegen. Hierdoor kunnen zij behandelingen beter doorstaan en soms zelfs met minder medicatie. Zo zorgen wij voor kwaliteit van leven, mede dankzij Bribus.”

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


13-7-2018 | Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.

Lees meer

Studio B, vastgoed geselecteerd


4-6-2018 | Centraal op PROVADA 2018 stond de vraag; ‘Hoe maakt u uw investering waardevol?’ Investeren betekent blijven vernieuwen. Wat gaat er vooraf aan innovatie en hoe blijft deze innovatie waardevol met het oog op veranderende trends. Geheel in het teken van dit thema hebben wij Studio B gelanceerd.

Lees meer

Bribus en MVO


25-5-2018 | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Bribus een vanzelfsprekendheid. We deden al veel op dit gebied, voordat MVO echt op de agenda kwam in het bedrijfsleven. Op onze website zijn we daarom zo concreet mogelijk in de stappen die we hierin hebben gezet. Dat is absoluut geen borstklopperij, want we weten als geen ander dat we hiermee nog lang niet klaar zijn. ‘De markt’ wil weten wát we doen en hóe we dat doen. Gewoon, transparantie. Niet door allerlei keurmerken en certificaten overal op te plakken, maar door te laten zien wat daarachter zit. We vertellen daarom wat we doen, waarom we dat doen en we laten zien hoe we dat doen.

Lees meer

Samen voor een 9+


20-2-2018 | Bribus streeft naar hoge klanttevredenheid en een positieve beleving door zijn klanten. Zo streven wij naar een 9+ organisatie. Om sublieme klantervaringen te verwezenlijken voeren we een proactief intern beleid. Hiervoor hebben we onder andere het communicatieprotocol Bribus 9+ voor onze medewerkers geïntroduceerd. Een praktisch manifest en werkboek in één.

Lees meer

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws