02-01-2018

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


Monumentaal Vastgoed Deventer is een van die specialisten. In het voorjaar van 2016 besloot deze partij om een 17e-eeuws pand aan de Polstraat in Deventer onder handen te nemen. In maart 2017 begon de daadwerkelijke verbouwing. “Een primeur!”, aldus directeur Heleen Kienhuis Momumentaal Vastgoed Deventer B.V. “Tot op heden hebben wij panden voornamelijk omgebouwd tot bedrijfsruimtes. Dit gebouw leende zich juist perfect als woonruimte. Niet zo vreemd. Het werd tussen 1630 en 1640 gebouwd als woonhuis. Dat zie je terug in bepaalde elementen, maar vooral de ligging van het pand, met tuin op het zuiden en uitzicht op de IJssel, maken het een bijzonder fraaie woonstek. Zo werd dit project omgedoopt tot ‘Wonen in een monument’, perfect passend in ons doel om cultureel erfgoed te behouden.”

Ervaring met rijksmonumenten                                                

Het verbouwen van een rijksmonument vraagt om samenwerking met ervaren partijen op dit gebied. Een ervaren architect en aannemer, maar ook nauw contact met Monumentenzorg van de gemeente Deventer. “Dit was cruciaal om het project tot een goed einde te brengen. Een belangrijke leverancier in het traject was Bribus die de keukens voor de verschillende woongedeeltes leverde. De designvolle premium-lijn van Bribus past perfect bij de uitstraling die wij zochten voor de woonruimtes.”

Bribus maatwerk

De complexiteit van de woonruimtes in combinatie met een keukenlijn die nog maar kort door Bribus gevoerd wordt, zorgde hier en daar voor wat spanning. Spanning met het oog op de opleverdatum. “Stressvol, maar niet direct reden voor paniek”, zo stelt Heleen. “Tijdens de verbouwing hebben we er altijd op vertrouwd dat het goedkomt. Projectleider van Bribus, Eldert Gemmink en Accountmanager van Bribus, Eric Langenhof, zorgden voor oplossingen op het moment dat het nodig was. Zo hebben ze veel zorg weggenomen. Geen muur was recht en geen hoek was haaks. En elke ruimte waar een keuken geplaatst moest worden, was weer compleet anders. Maar daar deinsde Bribus niet voor terug. Mooi om te zien dat een groot productiebedrijf ook het precieze maatwerk op locatie niet schuwt.”

Het resultaat is een absolute blikvanger voor Deventer. En razend populair, gezien het feit dat alle 10 appartementen inmiddels verhuurd zijn. 

Terug naar nieuwsoverzicht

U bevindt zich hier:

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws


Bribus blijft voortdurend innoveren. Met nieuwe producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook met bijzondere samenwerkingsverbanden. We houden u hiervan graag op de hoogte. U vindt de laatste berichten over ontwikkelingen bij Bribus hier. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze digitale mailing.

Project Skaeve Huse


9-1-2018 | In Overschie, Rotterdam, zijn elf zogenaamde ‘Skaeve Huse’ geopend. Woonunits die bedoeld zijn om veroorzakers van extreme woonoverlast, in een omgeving met een minimum aan prikkels, na verloop van tijd weer terug te laten keren in een reguliere woonwijk. Deze woonunits worden begeleid en verzorgd vanuit het CVD. Bewoners komen vrijwillig in dit project, na beoordeling door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, het CVD en Woonstad Rotterdam.

Lees meer

Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand


2-1-2018 | Deventer is rijk aan oude, karakteristieke panden. In veel gevallen gaat het zelfs om rijksmonumenten. Op het moment dat een dergelijk pand verbouwd moet worden, komt er het nodige specialisme om de hoek kijken.

Lees meer

Wij wensen u een fantastisch 2018!


14-12-2017 | Bij Bribus blikken we terug op een mooi jaar. 2017 heeft ons interessante samenwerkingen, prachtige projecten en veel nieuwe collega’s en productinnovaties gebracht. Dat alles maakt dat wij met veel optimisme uitkijken naar 2018. Samen met u maken we er weer een fantastisch jaar van!

Lees meer

Verstelbare keuken voor Antoni van Leeuwenhoek


16-11-2017 | Een huiselijke, praktische keuken waar (revaliderende) kankerpatiënten kunnen oefenen met huishoudelijke taken, om zo te laten zien wat zij juist wel of nog niet zo goed kunnen. Dat was de wens van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Bribus dacht graag mee.

Lees meer

Kookworkshop voor bewoners Klaasje Zevenster


26-10-2017 | Bewoners van aanleunwoningen van Klaasje Zevenster maken kennis met koken op inductie. Veilig én energiezuinig. De bewoners verhuizen binnenkort naar nieuwe woningen waarvoor wij de keukens leveren, uitgerust met ATAG apparatuur. Maar eerst leren de bewoners de nieuwe apparatuur kennen. Daarvoor organiseerde Syntrus Achmea (projectuitvoerder) een workshop. Zo leren de bewoners de kneepjes van het koken met inductie. Ook de omgang met een combi-oven met magnetronfunctie en een Duo Logic afzuigkap kwamen ruimschoots aan bod.

Lees meer

Bribus innoveert: nieuwe frontenboor-robot


15-5-2017 | Ook in de keukenbranche wordt automatisering van het productieproces steeds vaker toegepast. Bribus heeft onlangs twee frontenboor-robots aangeschaft, waarmee het productieproces van de keukenfronten efficiënter en sneller is geworden. Bribus realiseert met de geavanceerde frontenboor-robots een aanzienlijke reducering van de faalkosten en ook de kans op beschadigingen wordt tot een minimum beperkt.

Lees meer

Werken bij Bribus?


16-3-2017 | Wil jij werken in een innovatieve organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? En heb jij alle ingrediënten in huis om ons team te komen versterken? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct!

Lees meer

Bribus op de BouwBeurs 2017


19-12-2016 | Komt u de Bribus stand bezoeken op de BouwBeurs? Van 6 t/m 10 februari 2017 presenteert Bribus zich op de BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Bestel direct uw gratis toegangskaarten!

Lees meer

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws