Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep

13-07-2018

Bribus onderdeel geworden van de Nobia groep


Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant zien we een sterke concurrentie op ons afkomen. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli 2018 de aandelen van Bribus overgenomen.


Door ons aan te sluiten bij de Nobia groep krijgt Bribus onder andere toegang tot synergievoordelen op het gebied van inkoop, productietechniek en duurzaamheid. Daarnaast biedt Nobia een goede financiële basis voor toekomstige investeringen. Ten aanzien van de werkgelegenheid en ontwikkelingsmogelijkheden van onze medewerkers biedt de overname volop kansen.

Nobia AB ziet in Bribus een mogelijkheid haar activiteiten in Europa verder uit te breiden. De Bribus activiteiten worden vanuit Dinxperlo voortgezet. De huidige directie blijft na de overname verbonden aan de onderneming. 

Bribus is een Nederlandse keukenfabrikant met focus op de professionele vastgoedbezitters zoals onder andere woningcorporaties en vastgoedbeleggers. Nobia AB is Europa’s leidende keukenspecialist met meer dan 15 sterke merken. De activiteiten bestaan uit het ontwikkelen, produceren en verkopen van keukenoplossingen. Wekelijks produceert Nobia meer dan 135.000 kasten.  Nobia heeft ongeveer 6.100 medewerkers in dienst en een netto-omzet van 1.3 miljard euro.

Voor meer informatie:
Wim Diersen, directeur
wdiersen@bribus.nl
(0315) 65 17 45
 

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

Het nieuws