• Samenwerking met Eigen Haard in Amsterdam 1

Complete ontzorging volgens Bribus

Samenwerking met Eigen Haard in Amsterdam


Een concept waarbij Bribus alles rondom het keuzetraject en het leveren van keukens op zich neemt, onder de vlag van de woningcorporatie. Dat is onze samenwerking met Eigen Haard in Amsterdam - één van de grootste woningcorporaties van Nederland. Piet-Hein Kraakman, key account manager van Bribus, vertelt er meer over.

Slim werken, flink besparen, blije huurders

"Sinds begin dit jaar verzorgen we voor Eigen Haard de opname van keukens bij de mensen thuis", legt Piet-Hein Kraakman uit. "Daarnaast adviseren we huurders en kopers, tekenen we de nieuwe keuken in én zorgen we voor de levering en volledige montage. Dit doen we vanuit de fraaie showroom van Eigen Haard in Amsterdam, die we samen met de woningcorporatie hebben ingericht. Hier staan de standaard Eigen Haard keuken en luxere keukens opgesteld. Deze zijn uitgevoerd in de Bribus Eco-lijn die 100% biologisch afbreekbaar is. We werken volledig uit naam van Eigen Haard, dat is wel zo duidelijk voor de mensen die een nieuwe keuken komen uitzoeken. Dit betekent dat we ook de bedrijfswagens van de Bribus Extra-monteurs hebben voorzien van het Eigen Haard-logo. Herkenbaar en vertrouwd gedurende het hele traject dus."

Maatwerkformule

"Deze compleet op maat ontwikkelde formule is uitgewerkt door een speciaal projectteam", vervolgt Piet-Hein Kraakman. "Dit team bestond uit medewerkers van Eigen Haard en Bribus. Samen hebben we alle facetten van een dergelijk advies- en leveringstraject besproken en per onderdeel bekeken hoe we Eigen Haard zoveel mogelijk kunnen ontzorgen. Ook hebben we voor de woonwinkel een vestigingsmanager aangenomen, die alles in goede banen leidt. Zij is het aanspreekpunt voor huurders, kopers en medewerkers van de corporatie. Maar ook voor de huisaannemers van Eigen Haard, die hier de standaardkeukens voor projecten bestellen."

Profijt voor corporatie én huurders

Piet-Hein Kraakman: "Doordat iedereen direct in hetzelfde ordersysteem werkt, hoeft er nooit iets te worden overgetypt. Dat scheelt tijd, geld én fouten. Ook houden we alles overzichtelijk en in één hand, terwijl Eigen Haard op ieder moment kan meekijken hoe elk keuzetraject ervoor staat. En het mooie is, zowel de woningcorporatie als de huurders profiteren van de kostenbesparing die dit oplevert. Het traject verloopt soepel en de huurders en kopers zijn heel enthousiast over de mogelijkheden. De slogan van Eigen Haard is 'Gewoon goed in wonen'. Daar draagt onze samenwerking aan bij!"

Het keuzetraject van Eigen Haard

  • Bribus bekijkt bij huurders en kopers thuis de huidige keuken en de aansluitingen. Het inmeten gebeurt digitaal en er worden foto’s gemaakt.
  • Per huisadres wordt een digitaal dossier aangemaakt, met alle gegevens en foto’s van de keuken.
  • De huurders/kopers komen in de woonwinkel een nieuwe keuken uitzoeken. Deze wordt meteen ingetekend en de klanten krijgen direct een helder inzicht in de kosten. Is er een meerprijs? Dan betalen zij die contant of Bribus  berekent deze door in de huurprijs.
  • Gaat de klant akkoord? Dan wordt alles in het digitale dossier opgeslagen en krijgt onze keukenfabriek automatisch een seintje dat de keuken kan worden gefabriceerd.
  • Bribus Extra maakt rechtstreeks met de huurder/koper een afspraak voor het weghalen van de oude keuken en het plaatsen en aansluiten van de nieuwe. Op verzoek verzorgen we hierbij ook het verleggen van leidingen en het tegel- en sauswerk. Doordat er foto’s zijn van de huidige situatie, zijn de monteurs goed voorbereid en kunnen zij snel werken.
  • De woningcorporatie krijgt na iedere oplevering een digitaal document per huisadres. Dit is inclusief alle technische gegevens en een foto van de situatie vóór en ná. Is er service nodig, dan ziet de corporatie in één oogopslag om welke keuken het precies gaat. Van de kleur en de indeling van de keuken tot en met de apparatuur en de garantievoorwaarden.
  • Bribus verzorgt de facturatie en financiële afhandeling, op basis van afspraken met Eigen Haard.

Doordat iedereen direct in hetzelfde ordersysteem werkt, hoeft er nooit iets te worden overgetypt. Dat scheelt tijd, geld én fouten.


Eigen Haard


Doelgroep

Resultaat, Sociale huur, Vrije sector huur