Arnold Geven

Chauffeur

Arnold Geven


“Ik vind de saamhorigheid érg mooi om te zien”

De vrachtwagens van Bribus doorkruisen het hele land. Geladen met Nederlands fabricaat van Bribus, op weg naar projecten om de keukenruimtes ook écht tot keukens te maken. Een van de Bribus-chauffeurs is Arnold Geven, die inmiddels al 12,5 jaar zijn blauw-witte oplegger veilig door het land stuurt. Voorheen was hij als externe chauffeur al ‘kind aan huis’ bij Bribus, dus ook hij heeft het bedrijf zien veranderen de afgelopen decennia.

Arnold, kun je iets vertellen over Bribus ‘toen en nu’?

Nou, je ziet natuurlijk dat door automatiseringen een productiehal verandert. Vroeger stonden er aan iedere machine al gauw zes man. Dat is niet meer. En ondanks die automatiseringen zie je dat er veel meer personeel rondloopt binnen het bedrijf dan toen.

Qua wagenpark hebben we altijd met groot materieel rondgereden, maar drukke steden zijn natuurlijk steeds moeilijker begaanbaar, zeker voor die grote wagen van mij. Daarom rijden er nu ook vier kleinere bussen rond. Het mooie van Bribus is dat de directie lef heeft getoond om juist in crisistijd te investeren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en hier gebeurt het gewoon. Daar plukken we nu de vruchten van.   

Naast dit voorbeeld, waarom Bribus?

Ik ben dus al bijna 13 jaar in dienst bij Bribus. Daarvoor reed ik ook al jaren voor dit bedrijf, via een andere transporteur. Die ging op een gegeven moment failliet en ik kreeg de kans om in dienst te treden bij Bribus. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Als Dinxperloër kende ik de sterke reputatie van Bribus natuurlijk al langer. Het is een mooi, sociaal bedrijf met arbeidsvoorwaarden die ik tot op dat moment nog niet kende in de transportsector. En als je dan ook nog eens in je eigen dorp, op de fiets naar je werk kunt, dan is het natuurlijk helemaal ideaal.

En vervolgens spring je in de cabine. Waar rijd je zoal heen?

In principe door het hele land, want we moeten het werk van collega’s die bijvoorbeeld ziek of met vakantie zijn, natuurlijk wel eens opvangen. Maar Noord-Holland is wel echt mijn rayon. Daar heb ik een klantenkring die ik blindelings weet te vinden. We hebben een geweldig navigatiesysteem, maar voor mij is dat vooral handig om de verkeersopstoppingen te vermijden, haha.

Iets anders, wat maakt Bribus in jouw ogen uniek, als werkgever?

Ik vind de saamhorigheid érg mooi om te zien. De behulpzaamheid van collega’s om elkaar af en toe te matsen, omdat je weet dat dat over en weer gebeurt. We hadden in het verleden door een storing een keer problemen met het laden van de wagens. Dan kom je terug van een lange dag en dan blijkt je oplegger voor de volgende dag nog niet geladen te zijn. Dan kun je gefrustreerd raken of je zet met z’n allen de schouders eronder. Dat laatste is wat mij betreft typisch Bribus. We lossen het gewoon samen op. Je merkt dat deze mentaliteit gewaardeerd wordt en je krijgt er ook zeker dingen voor terug. En aan het eind van de week drinken we er samen eentje op!

Ga terug

Ik vind de saamhorigheid érg mooi om te zien


Arnold Geven

Vers en gevarieerd