Sjoerd_en_Thijmen

Stagiairs ICT

Sjoerd en Thijmen


Bribus is ook dé stageplek voor jong talent. Sjoerd en Thijmen, ICT-ers in opleiding, ondervinden dat zelf. Samen bemannen ze de helpdesk en bijten ze zich vast in allerlei, interne ICT-uitdagingen. De beide studenten van het Graafschap College uit Doetinchem delen hun ervaringen. 

Heren, in het kort: wat spoken jullie hier uit?

Sjoerd: We vermaken ons prima hier. We komen allebei uit Dinxperlo, dus Bribus is geen vreemde partij voor ons. We pakken samen allerlei projecten op - zoals het inrichten van werkplekken - en leren zo elke dag bij. Het mooie is dat ik kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn studie, ook echt kan benutten hier.

Thijmen: Klopt, en je leert ook goed hoe ‘t er aan toegaat op de werkvloer. Dat leer je op school niet! Ik had trouwens eerst ergens anders gesolliciteerd en daar kon ik ook aan de slag. Maar in de zomervakantie kreeg ik alsnog een mail van Bribus, of ik tóch daar aan de slag wilde. Ik doe niveau 3 van mijn opleiding en officieel moet je niveau 4 doen om bij Bribus te kunnen stagelopen. Heel fijn dat ik toch de kans heb gekregen!

Wat heeft jullie verrast bij Bribus? Wat valt je op?

Sjoerd: Het is hier op een goede manier hectisch. Dynamisch is misschien een beter woord. Ook viel me op dat we snel in het team werden opgenomen.

Thijmen: Zeker, ik zou hier ‘later’ best willen werken! 

Sjoerd: Je doet hier zo veel meer dan een beetje hardware in elkaar knutselen. Je werkt met complexe systemen die onderling allemaal verbonden zijn. Dus als er ergens ook maar een kleine kink in de kabel zit, dan komen ze bij ons. Erg uitdagend!

Waar zijn jullie trots op?

Thijmen: Als mensen bij je komen met een probleem waarvan je in eerste instantie denkt ‘hoe ga ik dat doen’, dat je het aan het eind van de dag toch opgelost hebt. Zeker ook omdat je daar waardering voor krijgt.  

Sjoerd: Dat klopt en juist daarom is Bribus een aanrader voor studenten die op zoek zijn naar een stageplek. De sfeer is goed en je leert veel!  

Ga terug