• 45 Designkeukens per week voor slim campusproject 1
  • 45 Designkeukens per week voor slim campusproject 2

Bribus gaat logistieke uitdaging aan

45 Designkeukens per week voor slim campusproject


Op nog geen tien minuten van het centrum van Amsterdam wordt hard gewerkt aan Campus Diemen Zuid. Vijf voormalige kantoorcomplexen worden verbouwd tot 936 zelfstandige appartementen voor studenten. Onder meer een supermarkt, wasserette, fietsenmaker, pizzeria, café en fitnesscentrum maken de campus compleet. Bribus verzorgt de keukens voor de appartementen.

John Kemme is projectmanager van opdrachtgever Snippe Projecten. Hij vertelt: “Het idee voor deze studentencampus naar Amerikaans model is nog niet zo oud. We zijn pas een jaar geleden met dit project begonnen en sindsdien gaat alles in recordtempo. In december kregen we de bouwvergunning en begin dit jaar zijn we gestart met slopen en opnieuw inrichten. We realiseren 45 appartementen per week, compleet voorzien van keuken, toilet en douche. Medio augustus zijn de eerste 534 appartementen klaar, de rest leveren we in de maanden daarna op.”

Hoogwaardig design

Voor de keukens zocht aannemer Van Wijnen een leverancier die deze strakke planning aankan. “Bribus was één van de partijen die we hebben gevraagd om een modelkeuken te leveren”, geeft projectleider Ton van Sprang aan. “Die kregen we keurig binnen een week, maar de opdrachtgever zag liever een hoogwaardige designkeuken dan een standaard product. De tweede modelkeuken die Bribus leverde, voldeed hier perfect aan. De fronten van deze keuken heeft Bribus speciaal voor ons laten maken. Wij zijn blij met het resultaat en ook van de studenten krijgen we veel enthousiaste reacties. De samenwerking tot nu toe gaat prima. Ik heb nog niet hoeven bellen om te mopperen: een goed teken!”

Compleet plaatje

Ook zijn collega Sjoerd van de Pol, hoofd werkvoorbereider bij Van Wijnen, is te spreken over de samenwerking met Bribus. “Het is prettig dat we konden kiezen voor een uitgebreide apparatuurgarantie. Maar het belangrijkste in dit traject vind ik dat we maar één aanspreekpunt hebben voor de levering en montage van de keukens. Zelfs de levering van vloerplinten, vensterbanken en het aftimmeren van kozijnen valt hieronder. Met als bijkomend voordeel dat dit materiaal tegelijkertijd met de keukens wordt aangeleverd, dus minder traffic op de bouw. Kortom: voor het complete plaatje kunnen we bij Bribus terecht, dat is ideaal.”

John Kemme, projectmanager bij Snippe Projecten, Ton van Sprang, projectleider bij Van Wijnen en Pieter Hartman, Senior Accountmanager New Business van Bribus

Logistieke uitdaging

“Deze plinten, vensterbanken en kozijnen komen van ons ‘zusterbedrijf’ Wiggers Lijstprofielen B.V.“, legt senior accountmanager Pieter Hartman van Bribus uit. “Samen kunnen we onze klanten nog beter ontzorgen. Deze opdracht is een mooie logistieke uitdaging, die we met plezier zijn aangegaan. Door slim te plannen en goede afspraken te maken, hebben we de eerste 250 keukens, plinten en vensterbanken volgens afspraak geleverd en gemonteerd. Op naar de rest!”

De fronten van deze keuken heeft Bribus speciaal voor ons laten maken. Wij zijn blij met het resultaat en ook van de studenten krijgen we veel enthousiaste reacties.


Snippe Projecten


Doelgroep

Studenten, Resultaat
45 Designkeukens per week voor slim campusproject 1
45 Designkeukens per week voor slim campusproject 2