Bribus_turfstreek_mevrouw visser

Project Turfstreek-Soest
Ecologisch keuken programma


Syntrus Achmea Real Estate & Finance renoveerde en revitaliseerde de wijk Turfstreek in Soest. Dit deed ze als vermogensbeheerder namens Stichting De Samenwerking, Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Een omvangrijk project waarin de samenwerking tussen Syntrus Achmea, Bribus en de aannemer ook zéker af en toe op de proef werd gesteld. Onder andere hierover vertelt Robert Dalenoort van Syntrus Achmea meer. 

Ik ben erg te spreken over de keuken. Lekker praktisch dankzij de efficiënte indeling, zie bijvoorbeeld de hoeveelheid ruimte naast de kookplaat. Hierdoor geniet ik nog meer van het koken!

Mevrouw Visser, bewoner

Bribus_turfstreek_mevrouw visser
Bribus_turfstreek_keuken

Duurzaam en rechtstreeks contact

“De aanleiding voor deze grondige renovatie was ‘verduurzaming’. Dat betekende dat wij een plan maakten om zowel het energielabel van de woningen als het wooncomfort van de bewoners te verbeteren”, legt Robert uit. “Het ging om ruim 180 eengezinswoningen waarvoor dus ook de keukens vervangen moesten worden om aan deze doelstellingen te voldoen. We doen al langer zaken met Bribus en ook voor dit project zagen wij in hen de aangewezen partij. Juist op duurzaamheid is Bribus een vooruitstrevende partij. Het ecologische keukenprogramma (Bribus Eco), dat we ook voor dit project inzetten, is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast hebben we gekeken naar keukenapparatuur met de juiste duurzaamheidskwalificaties. Enerzijds hecht onze opdrachtgever hier waarde aan en anderzijds profiteert de bewoner hiervan, want je hebt meer comfort voor minder verbruik. Ook is het een voordeel dat je in het geval van Bribus te maken hebt met een fabrikant. Hierdoor kun je gewoon rechtstreeks overleggen wat er in de fabriek gemaakt kan worden. Zit daar een schakel tussen, zoals een grote keukenretailer, dan is deze flexibiliteit, maar ook snelheid gewoon veel minder aanwezig.”

Om tafel en weer verder

Om deze redenen; Bribus duurzame karakter en de lange relatie tussen Bribus en Syntrus Achmea, werd Bribus gekoppeld aan de aannemer die de renovatie uitvoerde. “Helaas liep het project vertraging op doordat planningen niet altijd met elkaar strookten”, blikt Robert terug. “De keuken is een belangrijk onderdeel van de woning, dus onnodige vertragingen geven natuurlijk wrijving. Dat spreekt voor zich en is erg vervelend. In zo’n geval is het belangrijk om het gezamenlijk, met alle verantwoordelijke partijen, op te lossen. En hierin zag je van iedereen de bereidwilligheid om tot elkaar te komen en ons gezamenlijke doel te realiseren. Dat hebben we gedaan en zo is de wijk Turfstreek iets om trots op te zijn!” 

Doelgroep
, Vrije sector huur