Woonlandschap de Leyhoeve 1

Krappe planning ‘gehaald’ dankzij creatieve oplossingen
Woonlandschap de Leyhoeve

Samen aangenaam oud worden. Het kan in het prestigieuze Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg. Dit fraaie staaltje architectuur biedt plaats aan 200 riante appartementen voor senioren, 85 zorgsuites en 12 grote woonkamers om medebewoners en familieleden te ontmoeten. Bribus verzorgde alle keukens. Het idee achter de Leyhoeve is dat ouderen tot op hoge leeftijd bij elkaar kunnen blijven wonen, ook als een van beiden zorg nodig heeft. Gekozen is voor een gezellige, moderne en gastvrije plek, pal aan een schitterend park en het beekje De Leij. Alle woningen kunnen worden aangepast met de modernste zorghulpmiddelen en domotica. Zorg is op afroep beschikbaar. De bewoners hebben bovendien de beschikking over een restaurant, een knusse brasserie, een zwembad, een winkel en een kapsalon. “Hier is echt behoefte aan”, vertelt Laurens van Rij, directeur projecten van ontwikkelaar Roozen van Hoppe. “Nog voordat we begonnen met de bouw, waren alle appartementen al verhuurd.”

De ontvangst en het persoonlijke contact bij Bribus spraken me het meest aan. Net als de mentaliteit trouwens: niet praten, maar poetsen. En dat is volledig waargemaakt!

Roozen van Hoppe

Woonlandschap de Leyhoeve 1
Woonlandschap de Leyhoeve 2

lossen van serieus probleem

“Voor de keukens binnen het woonproject ben ik bij meerdere grote partijen op de koffie geweest”, vervolgt Laurens van Rij. “De ontvangst en het persoonlijke contact bij Bribus spraken me het meest aan. Net als de mentaliteit trouwens: niet praten, maar poetsen. En dat is volledig waargemaakt! Aan het eind van de bouwperiode, tijdens de afbouwfase, werd de planning steeds krapper. Toen ook de nutsbedrijven te laat leverden, hadden we een serieus probleem. We hadden geen verwarming, waardoor we geen vloeren konden leggen en geen gipswanden konden plaatsen ­– laat staan keukens. Doordat Bribus heel creatief met ons meedacht, is de klus toch nog bijna binnen de tijd geklaard. En dat was echt niet makkelijk! In drie tot vier dagen tijd zijn maar liefst alle 85 zorgkeukens geplaatst en elke week werden er tussen de 20 en 25 luxe keukens in de appartementen geleverd en gemonteerd. Het eindresultaat is geweldig!”

Schuiven en overleggen

“Op het eind waren er hier per dag zo’n 400 mensen van verschillende onderaannemers aan het werk”, zegt Harmen Schuit, uitvoerder keukenmontage van Bribus. “Het was mijn taak goed overzicht te houden en ervoor te zorgen dat alle verschillende keukens ongeschonden en op tijd op de juiste plek werden gezet. Dit lukt alleen met een goed team van monteurs op de bouw. Het betekende veel schuiven in de planning en goed overleggen met alle partijen. Zo kwam het voor dat we links de keuken aan het opbouwen waren, terwijl rechts de vloerenman bezig was. In goed overleg en dankzij de medewerking van alle partijen hebben we het bijna gered. We hebben twee noodkeukens moeten plaatsen, de rest was nagenoeg op tijd. Het kostte wat grijze haren, maar het resultaat is ernaar!”

 

 

Vergelijkbaar project

“Na dit succes gaan we met een vergelijkbaar project in Groningen van start, met vrijwel dezelfde samenwerkingspartners. We weten goed van elkaar hoe we werken en dat we op elkaar kunnen vertrouwen. De juiste mensen en de juiste instelling, dat werkt. Bribus hoort daar zeker bij. Maar wel onder voorwaarde dat Harmen weer de uitvoerder is”, besluit Laurens van Rij lachend. 

Doelgroep
Zorg sector,