Zorggroep Charim 1

Zorg en aandacht voor de bewoners
Bribus Extra en Zorggroep Charim

Van half mei tot eind juni 2015 waren onze monteurs werkzaam in woonzorgcentrum Spathodea van Zorggroep Charim in Zeist. Het betrof een grondig keukenrenovatieproject van in totaal 83 appartementen. Door zowel de organisatie als Bribus is er alles aan gedaan om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Vanuit Charim is Annemarie van de Water projectmanager: “Een bijzonder project en een warme samenwerking met Bribus.”

“Het opmerkelijke aan dit project is dat de bewoners de gehele bouwtijd in hun appartementen bleven wonen. Je hebt te maken met ouderen die verzorging nodig hebben, die kun je niet zomaar verkassen”

Woonzorgcentrum Spathodea van Zorggroep Charim

Zorggroep Charim 1
Zorggroep Charim 2

De samenwerking met Bribus ontstond nadat wij met onze architect een aanbesteding deden. De planning was krap: 4 maanden na de aanbesteding moesten in 6 weken tijd alle keukens vervangen worden”, vertelt Annemarie van de Water. René Knipscheer, accountmanager Bribus, vult aan: “Van het slopen van de huidige keukens en afbikken van de tegels tot en met het frezen van leidingen: een renovatie van grote omvang. Wij kregen van Charim het vertrouwen om deze opdracht uit te voeren.” 

Meer dan technisch werk

“Het opmerkelijke aan dit project is dat de bewoners de gehele bouwtijd in hun appartementen bleven wonen. Je hebt te maken met ouderen die verzorging nodig hebben, die kun je niet zomaar verkassen”, vertelt René Knipscheer. Annemarie van de Water is het hiermee eens: “De bewoners waren aan het begin erg sceptisch. Ze zagen het niet zitten, vanwege inbreuk op hun privacy en overlast van puin. We hebben hun zoveel mogelijk betrokken bij het traject. Zo hadden bewoners inspraak op de kleurkeuzes van de keukenwerkbladen en we verzorgden bijeenkomsten om de planning te bespreken.”

Grote behulpzaamheid

De monteurs leverden zo’n 11 keukens per week op. Van maandag tot woensdag vond het slopen plaats en op donderdag en vrijdag werd de nieuwe keuken geplaatst. Annemarie van de Water: “De monteurs bestelden allerlei materialen om de overlast mee te beperken. Van stofschermen op exacte hoogte van de plafonds tot afplakmateriaal. 

Tussen de werkzaamheden door dronken ze in sommige gevallen zelfs koffie met bewoners en zorgden altijd dat een woning netjes en schoon achtergelaten werd. Met hun behulpzaamheid hebben ze de renovatie eigenlijk tot een hele leuke periode gemaakt voor de bewoners.”

Geen tunnelvisie

“Dat het gehele traject soepel verliep, hadden wij mede te danken aan Stefan Bakker (Uitvoerder keukenmontage, Bribus Extra). Hij liet organisatorisch alles in goede banen verlopen, ging langs bij de bewoners en had voor ieder probleem een accurate oplossing. Als een soort vliegende keep liep hij rond en bij elk vraagstuk kon ik hem bellen. Ik ben zelf een control freak, maar hij bewees als snel dat ik dingen met een gerust hart bij hem neer kon leggen. Stefan heeft een ruime blik in plaats van een tunnelvisie en dat zorgde voor rust bij de bewoners en bij mij”, legt Annemarie van de Water uit.

Afsluitend buffet

De renovatie van uiteindelijk 7 weken werd feestelijk afgesloten. René Knipscheer: “De bewoners wilden graag iets terugdoen voor het werk dat de monteurs verrichtten. Op 26 juni werd door Charim een groot buffet georganiseerd waar de monteurs, bewoners en organisatie gezamenlijk van mochten genieten. Een uniek en ontwapenend tafereel!” 

Doelgroep
Zorg sector,