onze stijl
Duurzame keukens

Alle Bribus Keukens worden
met groene stroom geproduceerd!

KEUKENS VAN ECOLOGISCH
EN MILIEUVRIENDELIJK MATERIAAL 

Sinds 2013 produceren wij ecologisch verantwoorde keukens door onder meer gebruik te maken van BalanceBoard. Uit deze FSC©-spaanplaat vervaardigen we de dek- en onderlaag van onze lichtgewicht keukenkasten. Hiertussen bevindt zich geperst granulaat van eenjarige gewassen zoals gras, vlas of resten van maisplanten. Zeer milieuvriendelijk en dankzij een gewichtsreductie van maar liefst 30% ook eenvoudiger te hanteren tijdens transport en montage. Onlangs hebben we Falcwood aan het rijtje ecologische materialen toegevoegd, een lichtgewicht multiplex werkblad met een HPL toplaag, gemaakt van Falcata hout. Zo zijn wij steeds weer in staat om keukens te ontwikkelen die mooi zijn voor mens én milieu.  

Duurzaam keukenprogramma
Bribus Eco keuken

Verantwoord hout
FSC®gecertificeerd

Bij het produceren van onze keukens wegen we verschillende belangen af; het milieu, de mens en de economie. De materialen die verwerkt zijn in onze keukens zijn duurzaam ingekocht onder FSC®-certificaat. Dit betekent concreet dat voor elke boom die gekapt is voor de productie van een Bribus keuken, er weer een nieuwe boom wordt geplant. Dit met als doel meer verantwoord beheerd bos wereldwijd. Zo houden we ons ecosysteem voor toekomstige generaties in evenwicht. Bribus heeft een partnerschap met FSC® Nederland en stimuleert hiermee de vraag naar FSC®-producten. 

FSC logo

Bribus Eco-keukens zijn FSC®-gecertificeerd

Bribus - FSC hout platen

Voor elke boom die gekapt wordt voor de productie van Bribus keukens,
wordt weer een nieuwe boom geplant!

MULTIPLEX WERKBLAD
FALCWOOD

Productontwikkelingen van werkbladen richten zich vooral op het reduceren van gewicht, zonder daarbij afbreuk te doen aan de schroefvastheid, vochtbestendigheid en stabiliteit. Voor multiplex werkbladen bleek dat lange tijd onhaalbaar. Tot we in 2018 in aanraking kwamen met Falcwood, een multiplex werkblad met een HPL-toplaag gemaakt van Falcata hout. Deze samenstelling resulteert in een werkblad dat 40% lichter is dan de gebruikelijke multiplex werkbladen. Falcata is een houtsoort uit Indonesië die wordt gebruikt door boeren bij het telen van hun voedselgewassen. Na zeven jaren groei geven ze te veel schaduw en worden ze legaal gekapt en vervolgens onder de uitstekende FLEGT-voorwaarden verscheept.

fotografie wens

niet praten maar doen
circulaire keuken

Samen met de TU Delft werken we aan een keuken met een veel langere levensduur dan de gebruikelijke 20 jaar; de circulaire keuken. Niet zomaar een ambitie, want in 2019 presenteerde het ontwerpteam daadwerkelijk het eerste prototype. Op technisch vlak wisten ze te bewijzen dat een circulaire keuken kan; je kunt eenvoudig delen vervangen of toevoegen. Door die flexibiliteit kan de opstelling in grote lijnen veel langer blijven staan en zich aanpassen aan nieuwe wensen. Dit zorgt voor een veel langere levensduur. Ondertussen is de ontwikkeling van prototype 2 in volle gang, waarbij een volledige circulaire keukenserie wordt ontwikkeld. Daarnaast worden veertig keukens van dit prototype geproduceerd en getest onder verschillende type gebruikers.  

Lees meer

Climate KIC
Ontwikkelingen circulaire keuken

90% VAN DE BLOOTSTELLING AAN ULTRAFIJNSTOF
VINDT BINNEN PLAATS

Bribus’ bijdrage
Onderzoek fijnstof

Moeten wij ons zorgen maken over fijnstof in huis? Het antwoord hierop is eenduidig ‘ja’. Aan onderzoeksorganisatie TNO stelden wij een testkeuken beschikbaar voor doelgericht onderzoek naar energie-efficiënte reductie van kookemissies. Wat bleek? In je eigen huis, bij het bereiden van de warme maaltijd, kun je weleens blootstaan aan meer fijnstof dan tijdens een fietstocht in de buurt van de snelweg. Als je een afzuigkap hebt met voldoende capaciteit, dan maakt het eigenlijk niet uit. Maar dat is lang niet altijd het geval. Daarom pleiten wij er samen met TNO voor om de regelgeving te herzien en aanvullende eisen te stellen aan de afzuiging van kookemissies. Daarnaast benadrukken wij in verkoopgesprekken altijd het belang van een goede afzuigkap om fijnstof in huis te verminderen. 

 
Onderzoek fijnstof

DÉ PARTNER VOOR
DUURZAAM ADVIES

Bouwprojecten worden steeds vaker vanuit een duurzame, milieuvriendelijke benadering uitgevoerd. De keuken is een wezenlijk onderdeel van een woning en kan dan niet achterblijven om het project van A tot Z milieubewust op te leveren. Daarom is Bribus dé partner als het gaat om duurzaam advies omtrent keukens. Ook dat is de meedenkkracht van Bribus. Juist in een vroeg stadium van het proces.

Onze werkwijze

Duurzaam advies

Heeft u een vraag of wenst u duurzaam advies?
Neem gerust contact met ons op

Contact