onze stijl

Duurzame keukens


De weg die Bribus ingeslagen is, is een bewuste keuze vanuit een langetermijnvisie genomen. Bewustzijn van de invloed van ons product en ons productieproces op onze planeet, is iets waar we dagelijks mee bezig zijn. Dit bewustzijn proberen we te vertalen naar concrete product- en procesontwikkelingen. 

Bribus eco deur

Alle Bribus Eco-keukens

Volledig met groene stroom geproduceerd!

Ecologisch keukenprogramma

Bribus Eco


Al sinds 2013 biedt Bribus een ecologisch keukenprogramma: Bribus Eco. Deze lijn bestaat uit lichtgewicht keukenkasten, waarbij de dek- en onderlaag zijn gemaakt van BalanceBoard: een FSC©-spaanplaat. Hiertussen bevindt zich geperst granulaat van eenjarige gewassen zoals gras, vlas of resten van maisplanten. Zeer milieuvriendelijk en dankzij een gewichtsreductie van maar liefst 30% ook eenvoudiger te hanteren tijdens transport en montage.

Duurzaam keukenprogramma
Bribus Eco keuken

Verantwoord hout

FSC®gecertificeerd


FSC®-gecertificeerd hout is afkomstig uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. Bribus heeft een partnerschap met FSC® Nederland en stimuleert zo de vraag naar FSC®-producten. Dit draagt bij aan meer verantwoord beheerd bos wereldwijd. 

FSC logo
FSC® producten op aanvraag
Bribus - FSC hout platen

Werkbladen met

milieukeurmerk


Bribus zoekt duurzaamheid door de gehele keten. Wij werken met de composiet werkbladen van Topline en Kwartztop. De enige steenachtige werkbladen op de markt met een milieukeurmerk. Kwartztop is een composiet keukenwerkblad, dat speciaal voor huurwoningen is ontwikkeld.

KI0068730 milieukeur
Werkbladen met milieukeurmerk

Bij intensief gebruik

Nauwelijks slijtage


Wij vinden dat een keuken lang mee moet gaan. Daarom testen wij onze producten intensief voordat wij ze op de markt brengen. Onze lades bijvoorbeeld. Deze zijn tijdens een duurtest - gevuld met producten van in totaal 40 kilo - 100.000 keer geopend en gesloten. Wat bleek? De lades vertoonden na deze test vrijwel géén slijtage. Op-en-top duurzaam dus!

Bribus duurtest - Nauwelijks slijtage

 De Bribus duurtest bewijst:

0 x

Open en dicht

0 Kilo

Gewicht in lades

Minimale uitstoot fijnstof en CO₂

Optimaal transport


Op dit vlak hebben we een breed scala maatregelen genomen en hebben we uitgangspunten geformuleerd zoals: euro-normen voor onze vrachtwagens, automatische versnellingsbakken en optimale beveiligingsmaatregelen voor andere verkeersdeelnemers. Met een intelligent planningssysteem krijgen chauffeurs altijd de meest efficiënte routeplanning op hun navigatiesysteem aangeboden. Alles om de uitstoot van fijnstof en CO₂ tot een minimum te beperken.

Bribus - Optimaal transport

Ontwikkelingen

circulaire keuken


Samen met de TU Delft werkt Bribus aan een circulaire keuken. Als onderdeel van een groter project waarin de TU Delft samen met de woningcorporaties Eigen Haard en Waterweg Wonen invulling geeft aan de ‘circulaire economie’. In het kort zijn de doelen voor de circulaire keuken: levensduurverlenging en hergebruik van producten en componenten. Dit traject, ondersteund met de expertise van de TU Delft, helpt Bribus ook om tot nieuwe inzichten te komen. 

Ontwikkelingen circulaire keuken

Duurzaam

Advies


Bouwprojecten worden steeds vaker vanuit een duurzame, milieuvriendelijke benadering uitgevoerd. De keuken is een wezenlijk onderdeel van een woning en kan dan niet achterblijven om het project van A tot Z milieubewust op te leveren. Daarom is Bribus dé partner als het gaat om duurzaam advies omtrent keukens. Ook dat is de meedenkkracht van Bribus. Juist in een vroeg stadium van het proces.  

Duurzaam advies
Bel met Bribus

Heeft u een vraag of opmerking?

Contact opnemen

Bel (0315) 65 17 45 of ga naar onze contactpagina:

Naar contact