Nederlands fabricaat
-(1)-(1)-(1)-(1)-(1).jpg?sfvrsn=3f60b68_6)
Nederlandse kwaliteit op alle fronten
Over Bribus
Keukens op maat, voor elke doelgroep en elk budget. Dat is Bribus. Of het nu gaat om een serie keukens voor een nieuw appartementencomplex of een bestaande keuken die moet worden vervangen: Bribus regelt het. Wij denken mee, komen met een passend voorstel dat aan uw wensen en eisen voldoet en regelen alles. Van advies en ontwerp tot en met de begeleiding van huurders of kopers, de levering, installatie en service. Wij nemen u het werk uit handen.
-
-
Kwaliteitsborging
-
Ketensamenwerking
-
Meedenkkracht
-
Efficiënt proces
-
Kostenbesparing
-
Duurzaam
Hoe het allemaal begon...

Oprichting Ten Brinke en Bussink
In 1929 begon Hendrik B. Ten Brinke samen met zijn zwager Jan Bussink een timmerfabriek in zijn geboortedorp Dinxperlo, genaamd Ten Brinke en Bussink. De werkzaamheden bestonden toen uit het normale timmerwerk en het had met keukens nog niet veel van doen.
1929Oprichting Bribus
In 1958, een jaar van recessie, werd geprobeerd om met het bouwen van keukens en kasten het bedrijf draaiende te houden. Maar met één type keuken waren Bennie ten Brinke en zijn broer Herman zo succesvol op de woningbeurs in Utrecht, dat besloten werd een echte keukenfabriek op te starten: Bribus Keukens. Met de naoorlogse wederopbouw en de inrichting van de polders, lag er veel werk in het verschiet en de nieuwe bedrijfstak speelde een steeds groter wordende rol.
1958Jan Bussink
Sinds het overlijden van Jan Bussink in 1966 ging Hendrik ten Brinke samen met zijn twee zonen, die inmiddels werkzaam waren in het bedrijf, verder.
1966
Uitbreiding naar 9000m²
In maart 1968 volgt uitbreiding aan de Industriestraat door de gelegeheid te grijpen het atelier van de textielfabriek Willink aan te kopen. Hierdoor wordt het complex met ruim 3 hectare uitgebreid. 1968
Bennie ten Brinke wordt directeur
Het directieschap wordt overgedragen van Hendrik ten Brinke aan Bennie ten Brinke.
1986
Afsluiten timmeractiviteiten
In 1987 werden de timmeractiviteiten afgesloten. Alle pijlen konden vanaf dat moment gericht worden op de keukens.
1987Bernhard ten Brinke wordt directeur
In 1999 droeg Bennie het stokje over aan zijn zoon Bernhard. Bernhard werd hiermee de derde generatie in het familiebedrijf.
1999Uitbreiding van het bedrijfspand
In 2009 heeft Bribus, aan de overkant van de Industriestraat, een nieuw pand betrokken met in totaal zo'n 20.000 m2.
2009
Oprichting Bribus Extra
Bribus Extra BV is in 2012 opgericht en vormde een mooie aanvulling op Bribus Keukens. Dit bood de mogelijkheid om naast de levering van keukens ook de montage en service te verzorgen.
2012Lancering Bribus Eco
In 2014 lanceerde Bribus een nieuwe keukenprogramma: Bribus Eco. Deze Bribus Eco-serie is gemaakt van lichtgewicht spaanplaat, waarbij de dek- en onderlaag zijn gemaakt van FSC®-houtspaanders. Zeer milieuvriendelijk en dankzij een gewichtsreductie van maar liefst 30% ook eenvoudiger te hanteren tijdens transport en montage. 2014
Introductie: het “Bribus B” stappenplan
In 2016 introduceerde Bribus het “Bribus B” stappenplan, gebaseerd op jarenlange ervaring en klantervaringen. Dit stappenplan ondersteunt de nieuwe visie van de organisatie, van productiebedrijf naar dienstverlenende organisatie. De Bribus B: in 10 stappen naar een compleet keukentraject en tevreden bewoners. 2016Bribus groencertificaat
Wij blijven met Bribus Eco de lat hoger leggen. De Eco-lijn garandeerde al keukenkasten gemaakt van duurzaam materiaal.
De weg hiernaartoe is nu ook gegarandeerd groen. Vanaf nu worden de Bribus Eco-keukens volledig met groene stroom geproduceerd!
2017/afbeelding-tijdlijn-nobia-groep.jpg?sfvrsn=d5bd3968_0)
Bribus wordt onderdeel van Nobia
Per 13 juli 2018 is Bribus onderdeel van de Nobia groep. Nobia ziet in Bribus een mogelijkheid haar activiteiten in Europa verder uit te breiden. Bribus krijgt toegang tot synergievoordelen. Daarnaast biedt Nobia een goede financiële basis voor toekomstige investeringen. De Bribus activiteiten worden vanuit Dinxperlo voortgezet en de huidige directie blijft na de overname verbonden aan de onderneming. Nobia is Europa’s leidende keukenspecialist. 2018
Nieuw, online concept: Studio B
Bribus introduceert Studio B, een nieuw, online concept. Via dit online inspiratieplatform selecteert de moderne vastgoedbezitter snel en gemakkelijk de juiste keukens voor een project. Compleet met specificaties en gratis downloads, zoals een hoge resolutie afbeelding, 3D-tekening, installatieadvies en prijsindicatie. 2018
Falcwood werkbladen
In 2018 kwam FalcWood, als spin-off van de circulaire keuken, bij productontwikkeling op de radar. Bribus zag in FalcWood een materiaal dat de potentie had om als werkblad een succesvolle en vooral duurzame productgroep te vormen. Zo maakte het product via Bribus een overtuigende entree op de Nederlandse markt. 2018
Negentigjarig jubileumfeest Bribus
Het negentigjarig jubileumfeest is een mijlpaal waar we feestelijk en op een buitengewone manier bij stil hebben gestaan. De rode loper lag uit. Twee typetjes verzorgden een bijzonder warm welkom, waardoor iedereen met een stralende lach het feest betrad. Feesten doen wij op z’n Bribus’ en dat is verfrissend anders! 2019
Prototype 2 circulaire keuken in gebruik voor onderzoek
Als voortrekker in de transitie naar een circulair gebouwde omgeving, ontwikkelt Bribus met onder andere de TU Delft een circulaire keuken. Na een succesvolle presentatie van het eerste prototype in 2019 zijn in 2020 meerdere prototype 2 keukens voor onderzoeksdoeleinden bij bewoners geplaatst. 2020
Extra productiecapaciteit
‘Goed wonen’ doet ertoe. In toenemende mate is er vraag naar keukens vervaardigd uit duurzaam, degelijk en onderhoudsarm materiaal. Om aan deze groeiende behoefte te blijven voldoen heeft Bribus de productiecapaciteit geïntensiveerd.
2021