Zorg voor het klimaat

Zorg voor het
Klimaat

De zorg om het klimaat is actueler dan ooit en dat is niet voor niets. Klimaatbewust ondernemen is een belangrijk onderdeel van onze MVO-ambitie. En daar hoort een zo laag mogelijke CO2-uitstoot bij. Daarom produceren wij onze keukens volledig met groene stroom. Door de elektrische verwarming van onze logistieke hal wordt de klimaatimpact eveneens een stuk verkleind. Daarnaast zetten we in op zo duurzaam mogelijk transport, bijvoorbeeld door het reduceren van transportbewegingen. En hergebruiken we grondstoffen waar mogelijk. Concrete acties waarmee wij onze wereld een beetje groener maken.

Doelstellingen

 • 160628_Bribus Logo_Rondje RGB

  Hergebruik van materialen

 • 160628_Bribus Logo_Rondje RGB

  Milieuvriendelijk transport

 • icoon-bribus-rondje

  Transitie naar groene stroom

Overtollig plaatmateriaal brengen wij terug
Naar de spaanplaatleverancier voor recycling

wereldbol - 1920x1080

Solide beleid
Duurzame keukens

Duurzaamheid is een breed begrip. Ook bij Bribus betekent dit dat er op verschillende fronten duurzaamheid nagestreefd én behaald wordt. In het product zelf, maar natuurlijk ook in de weg daarnaartoe: het productieproces. Welke materialen gebruiken we? Welke energiebronnen spreken we aan? Hoe verpakken en vervoeren we? Allemaal zaken waar we graag meer duidelijkheid over geven.

Duurzame keukens

100% groene stroom
Direct resultaat

De omschakeling op 100% groene stroom zorgde voor een reductie in de CO2 footprint van 46%. De CO2 footprint is een milieumaat voor het bedrijfsleven en een handig hulpmiddel om snel inzicht te krijgen in hoe de CO2-uitstoot verlaagd kan worden.

Bekijk het groencertificaat

100% groene stroom
Hergebruik van grondstoffen

HERGEBRUIK VAN
Grondstoffen

Hergebruik is een belangrijk onderdeel van de circulaire economie en kan de impact van klimaatveranderingen verzachten. In onze weg vooruit hergebruiken we daarom grondstoffen waar mogelijk. Zo brengen wij in ons proces niet meer te gebruiken reststromen plaatmateriaal terug naar de spaanplaatleverancier voor recycling. Een kleine, maar veelbelovende stap in transitie naar een circulaire economie, waarbij grondstoffen hun waarde behouden.  

MINIMALE UITSTOOT FIJNSTOF EN CO₂
Optimaal transport

We doen hard ons best om stukje bij beetje een betere duurzaamheid te behalen. Daarom hebben we ook op het gebied van transport een breed scala maatregelen genomen en hebben we uitgangspunten geformuleerd zoals: euro-normen voor onze vrachtwagens, automatische versnellingsbakken en optimale beveiligingsmaatregelen voor andere verkeersdeelnemers. Met een intelligent planningssysteem krijgen chauffeurs altijd de meest efficiënte routeplanning op hun navigatiesysteem aangeboden. Alles om de uitstoot van fijnstof en CO2 tot een minimum te beperken. Daarnaast sturen we onze medewerkers aan op een maatschappelijk verantwoord autobeleid:

 • We reizen alleen als het echt nodig is.
 • Bij de keuze van een leaseauto stellen we grenzen aan de  CO2-uitstoot.
duurzaamekeukens-transport