Zorg voor het klimaat

Zorg voor het 

klimaat


Hoe we onze producten maken is een vraag die we onszelf uiteraard stellen. Welke middelen we hiervoor gebruiken en welke energie hierbij benodigd is, zijn minstens zo belangrijke vragen. Nog veel meer dan economische afwegingen, zijn dit afwegingen die we maken met het klimaat in ons achterhoofd. 

Doelstellingen


  • icoon-bribus-rondje

    Duurzame productiematerialen

  • icoon-bribus-rondje

    Hergebruik van afvalmaterialen

  • icoon-bribus-rondje

    Transitie naar groene stroom

100% groene stroom

Direct resultaat


De omschakeling op 100% groene stroom zorgde voor een reductie in de CO₂ footprint van 46%. De CO₂ footprint is een milieumaat voor het bedrijfsleven en een handig hulpmiddel om snel inzicht te krijgen in hoe de CO₂-uitstoot verlaagd kan worden.

Bribus - Zorg voor het klimaat

Warmtewinning

multifunctioneel


Afval dat overblijft uit onze houtbewerkingsactiviteiten wordt opgeslagen in silo’s en in koudere jaargetijden gebruikt om onze panden te verwarmen. Hiervoor hebben we een verbrandingsoven die zo fungeert als houtafvalverwerking en verwarming in één. Dat is duurzaam én aangenaam werken.

Warmtewinning verbrandingsoven

Solide beleid

Duurzame keukens


Duurzaamheid is een breed begrip. Ook bij Bribus betekent dit dat er op verschillende fronten duurzaamheid nagestreeft én behaald wordt. In het product zelf, maar natuurlijk ook in de weg daarnaartoe: het productieproces. Welke materialen gebruiken we? Welke energiebronnen spreken we aan? Hoe verpakken en vervoeren we? Allemaal zaken waar we graag meer duidelijkheid over geven. 

Duurzame keukens

Bribus - Duurzame keukens
Bel met Bribus

Heeft u een vraag of opmerking?

Contact opnemen

Bel (0315) 65 17 45 of ga naar onze contactpagina:

Naar contact