Duurzaam tot in het hart van de keuken

25-06-2013
Duurzaam tot in het hart van de keuken

Nieuwe slimme keukenapparatuur die tot 50% bespaart

Bij Bribus kunt u vanaf nu kiezen voor apparatuur uit de GreenKitchen™-lijn van Whirlpool. Ieder product uit deze lijn bespaart al flink op energie. Samen geïnstalleerd vormen ze de ‘groenste’ set grote huishoudelijke apparaten van dit moment. Zo wordt het water voor de afwasautomaat voor een deel opgewarmd door restwarmte van de koelkast: een extra energiebesparing van 10%.

Slim hergebruik van water

Voor het ecoprogramma van de afwasautomaat is maar zeven liter water per cyclus nodig. Dat is zes liter minder dan een doorsnee vaatwasser, terwijl de afwasresultaten gelijk blijven. Het water van de laatste spoelbeurt wordt gefilterd en opgeslagen om bij de volgende cyclus te worden gebruikt bij het voorspoelen. Is het water binnen drie dagen niet gebruikt, dan wordt het reservoir automatisch geleegd.

50% minder energieverbruik

Verder telt de GreenKitchen™-serie een inductieoven die de kooktijd en het energieverbruik tot maar liefst 50% terugbrengt. Dit is te danken aan de revolutionaire combinatie van de grill en een inductieplaat in de oven. Ook is er een inductiekookplaat met 6th Sense® technologie, waarbij een intelligente sensor automatisch het kookpunt bepaalt. Een extra besparing ten opzichte van een traditionele inductiekookplaat.

Minder energie dan een spaarlamp

Ook met de inbouwapparatuur van Bosch valt spectaculair te besparen op water en energie. Aangezien groot huishoudelijke apparaten verantwoordelijk zijn voor zo’n 50% van het energieverbruik van een huishouden, kan de kostenbesparing oplopen tot wel 300 euro per jaar! Bosch heeft het grootste aanbod energiezuinige koel- en vrieskasten in de markt. De nieuwe A+++ koelkasten verbruiken zelfs minder energie dan een spaarlamp.

Afzuigkap met CleanAir module

Om warmteverlies in de winter en temperatuur-stijgingen in de zomer te voorkomen, is het zaak om de ongewenste luchtstroom tussen binnen en buiten te beperken. Hierdoor zal de behoefte aan recirculatie afzuigkappen toenemen. Bosch ontwikkelde afzuigkappen met CleanAir module: simpel en eenvoudig te installeren, zeer stil en efficiënt in gebruik én heel effectief.

Afwassen met zes liter water

Met slechts zes liter in het Eco 50° programma (energieklasse A++) verbruiken de nieuwe ActiveWater vaatwassers van Bosch half zoveel water als veel andere – terwijl voor afwassen met de hand al snel zo’n 40 liter water nodig is. Het spoelwater van de laatste cyclus wordt gebruikt om de volgende vaat voor te spoelen. In de topmodellen vaatwassers zorgt het mineraal Zeoliet® dat de vaat snel droogt.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht