Pilotproject Bribus Eco maakt verwachtingen waar

25-06-2013
Pilotproject Bribus Eco maakt verwachtingen waar

Woningcorporatie Woonstede is opdrachtgever van het bouwproject, ontwikkel- en bouwpartner GiesbersWijchen neemt het ontwerp, de bouw en het onderhoud voor haar rekening en studentenhuisvester Idealis zorgt voor de verhuur en het beheer van de panden. “Het hele project is erg snel gegaan”, vertelt Rik Cornelissen, projectleider van GiesbersWijchen. “We hebben het ontwerp- en vergunningentraject in een zeer korte periode afgerond  en in ongeveer 1 jaar gebouwd, we leveren het eerste woonblok in juli op. Een maand later volgt blok twee en blok drie is in september klaar voor gebruik. Dit betekent een krappe planning, waar ook de keukenleverancier in mee moet kunnen gaan. Ik heb al eerder heel plezierig met Bribus samengewerkt en was er dus zeker van dat zij onze verwachtingen zouden waarmaken. Inmiddels hebben wij gezamenlijk in een korte periode ruim 800 studenteneenheden met elkaar ontwikkeld en gebouwd en hebben we zelfs voor een deel opdracht voor het onderhoud gekregen”.

Productie versneld

De keukens voor de Kenniscampus moesten stevig en duurzaam zijn, lang meegaan en een bepaalde frontdikte hebben. “De Bribus Eco heeft deze frontdikte én is veel duurzamer dan onze andere keukens”, vertelt Bribus accountmanager René Knipscheer. “Daarom hebben we de productie hiervan speciaal voor deze opdracht naar voren geschoven. Een mooi pilotproject! Dit had wel wat voeten in aarde, want we moesten spoedbestellingen plaatsen, producttechnische aanpassingen doorvoeren en onze computersystemen in rap tempo aanpassen aan deze nieuwkomer in ons assortiment. Dat is allemaal prima gelukt.” 

Geen vraag te gek

“Ik ben blij dat dit allemaal op korte termijn geregeld kon worden”, zegt Bart van As, hoofd Vastgoed van Idealis. “Bij de Bribus Eco konden we kiezen uit zeven kleuren. Ik heb begrepen dat er binnenkort meer kleuren bijkomen. Meer keuze dus, dat maakt het concept nog mooier.” 

Rik Cornelissen voegt nog toe: “Ik ben vooral erg blij met de plaatsingsservice. Zo heb je maar één aanspreekpunt voor heel veel zaken. De mensen van Bribus Extra B.V. hebben weinig aansturing nodig, kunnen een koof timmeren als dat nodig is en nemen al het verpakkingsmateriaal weer mee. Die ontzorging is top. Bovendien: hoe minder medewerkers op de werkvloer, hoe efficiënter we met z’n allen kunnen werken!”

Ga terug naar het nieuwsoverzicht