Kam-machine maakt machinestraat compleet

29-10-2014
Kam-machine maakt machinestraat compleet

Betrouwbare en constante kwaliteit

“We gaan van voorraadgestuurde productie naar klantordergestuurde productie. De kwaliteit van de producten is hoger, door verschillende nieuwe technologieën die toegevoegd zijn aan het proces”, vertelt Bernhard ten Brinke, algemeen directeur van Bribus. 

Van traditionele kantenverlijming naar laseredging

“Door de lasertechnologie hoeft er geen lijm meer verhit te worden bij de afkanting van de fronten. Dit heeft ontzettend veel voordelen: een langere levensduur van de keuken, een optisch mooier product, geen lijmnaden, naadloze hechting en het product is beter bestand tegen vocht. Bovendien is deze technologie energiezuiniger en minder milieubelastend.”

Sorteermagazijn

Naast zagen en kanten aanzetten kan de nieuwe machine ook sorteren. “We hoeven minder voorraden aan te houden. De productie gaat per klantorder. Vervolgens sorteert de slimme machine de fronten en panelen op volgorde van uitlevering, waardoor we nog sneller en efficiënter werken. Het resultaat hiervan is een netjes, geordend magazijn”, vult ten Brinke aan. “Bij Bribus vinden we constante kwaliteit en snelle levering belangrijk. Die garantie kunnen we onze klanten geven.” 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht