Vivax housing en Bribus

15-12-2016
Vivax housing en Bribus

Marcel van Bodegraven, oprichter van Vivax Housing, ontwerpt en realiseert tijdelijke, betaalbare en duurzame woningen voor verschillende doeleinden. In opdracht van woningcorporatie Wonion worden medio december de eerste zes Vivax woningen geplaatst in Varsseveld. Wonion zet de woningen in als comfortabele woonplaats voor statushouders voor een periode van tien jaar. 

Samen bouwen aan duurzame woningen

“Er is vraag naar tijdelijke woningen op de markt, daarom bouwt Vivax housing ‘losgoed’ in plaats van vastgoed. Met deze woningen willen we niet alleen een bijdrage leveren aan duurzaam wonen, maar ook de sociale mogelijkheden van de woningen benadrukken. Toekomstige bewoners kunnen namelijk zelf meebouwen aan hun woning. Zo bieden wij hen een uniek werk- en leertraject” legt Marcel van Bodegraven uit. “Begin 2016 zijn we de markt op gegaan met onze ontwerpen. Om het plan te realiseren zochten we regionale (bouw)partners waarmee we een langdurige samenwerking op konden zetten. De duurzame keukens van Bribus trokken daarbij direct onze aandacht.”

Voorzien van de benodigde gemakken

“Momenteel staat er een modelwoning bij Te Mebel vastgoedonderhoud in Doetinchem. De woning is voorzien van alle benodigde gemakken, zoals praktische sanitaire voorzieningen en een kookgedeelte. En een verhoogd plafond bood ons de mogelijkheid om een slaapzolder te bouwen zodat er voldoende verblijfsruimte overbleef. De Vivax woning is voorzien van 12 zonnepanelen, die ervoor zorgen dat de woning energieneutraal is”, vertelt Marcel van Bodegraven.

Cradle-to-Cradle

“Wij werken net zoals Bribus met Cradle-to-Cradle materialen. Dit houdt in dat er wordt gebouwd met duurzame materialen die kunnen worden gerecycled. Tijdens de ontwerpfase heeft Bribus ons ondersteund op keukengebied. Door out of the box te denken, kwamen we tot de conclusie dat de keukenkasten multifunctioneel ingezet konden worden voor het creëren van meer opbergruimte, zodat er weinig vloeroppervlakte verloren zou gaan.”

Optimalisatie van de mogelijkheden

Als het aan Marcel van Bodegraven ligt, krijgt de samenwerking met Bribus een vervolg. “Nu de eerste woningen zijn gebouwd, kijken we verder naar de toekomst. Op dit moment leveren wij woningen die geschikt zijn voor maximaal twee personen, maar we hebben gemerkt dat er ook vraag is naar grotere woningen. Op den duur zullen we ons daarom ook gaan richten op woningen voor gezinnen. Bribus denkt graag met ons mee in dit proces, zodat we de mogelijkheden van de woningen kunnen optimaliseren.”

Wilt u graag meer weten over Vivax housing? Kijk dan op www.vivaxhousing.nl voor meer informatie. 

Bribus_Samenwerking met Vivax housing

Bribus_Samenwerking Vivax housing woning

Ga terug naar het nieuwsoverzicht