Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand

02-01-2018
Bribus-keukens in een prachtig monumentaal pand

Monumentaal Vastgoed Deventer is een van die specialisten. In het voorjaar van 2016 besloot deze partij om een 17e-eeuws pand aan de Polstraat in Deventer onder handen te nemen. In maart 2017 begon de daadwerkelijke verbouwing. “Een primeur!”, aldus directeur Heleen Kienhuis Momumentaal Vastgoed Deventer B.V. “Tot op heden hebben wij panden voornamelijk omgebouwd tot bedrijfsruimtes. Dit gebouw leende zich juist perfect als woonruimte. Niet zo vreemd. Het werd tussen 1630 en 1640 gebouwd als woonhuis. Dat zie je terug in bepaalde elementen, maar vooral de ligging van het pand, met tuin op het zuiden en uitzicht op de IJssel, maken het een bijzonder fraaie woonstek. Zo werd dit project omgedoopt tot ‘Wonen in een monument’, perfect passend in ons doel om cultureel erfgoed te behouden.”

Ervaring met rijksmonumenten                                                

Het verbouwen van een rijksmonument vraagt om samenwerking met ervaren partijen op dit gebied. Een ervaren architect en aannemer, maar ook nauw contact met Monumentenzorg van de gemeente Deventer. “Dit was cruciaal om het project tot een goed einde te brengen. Een belangrijke leverancier in het traject was Bribus die de keukens voor de verschillende woongedeeltes leverde. De designvolle premium-lijn van Bribus past perfect bij de uitstraling die wij zochten voor de woonruimtes.”

Bribus maatwerk

De complexiteit van de woonruimtes in combinatie met een keukenlijn die nog maar kort door Bribus gevoerd wordt, zorgde hier en daar voor wat spanning. Spanning met het oog op de opleverdatum. “Stressvol, maar niet direct reden voor paniek”, zo stelt Heleen. “Tijdens de verbouwing hebben we er altijd op vertrouwd dat het goedkomt. Projectleider van Bribus, Eldert Gemmink en Accountmanager van Bribus, Eric Langenhof, zorgden voor oplossingen op het moment dat het nodig was. Zo hebben ze veel zorg weggenomen. Geen muur was recht en geen hoek was haaks. En elke ruimte waar een keuken geplaatst moest worden, was weer compleet anders. Maar daar deinsde Bribus niet voor terug. Mooi om te zien dat een groot productiebedrijf ook het precieze maatwerk op locatie niet schuwt.”

Het resultaat is een absolute blikvanger voor Deventer. En razend populair, gezien het feit dat alle 10 appartementen inmiddels verhuurd zijn. 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht