DSC07757

Hyde Park-Kensington
Maatwerkkeukens op grote schaal

Op steenworp afstand van luchthaven Schiphol en de Zuidas, het financiële hart van Amsterdam, ligt Hyde Park. Een moderne stadswijk, met in totaal 3.800 luxe appartementen en studio’s. Dit megaproject is een samenwerking tussen Vastgoedontwikkelaar Snippe Projecten B.V. en verschillende aannemers. De Vries en Verburg startte als eerste aannemer met het woonblok Kensington, dat bestaat uit 233 woningen. Kensington kenmerkt zich door verschillende groottes van appartementen, unieke gevels en prachtige buitenruimtes. Zoals een fraaie binnentuin, ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Bribus is als vertrouwd partner betrokken bij dit project als keukenleverancier.

Wij hebben voor Bribus gekozen vanwege hun capaciteit om grote hoeveelheden keukens te leveren van hoge kwaliteit.

Koen Penha, Verkoopmanager bij Snippe Projecten B.V.

 

 

Koen Penha, Verkoopmanager bij Snippe Projecten B.V.: “Vanwege de gunstige ligging en bereikbaarheid is Hyde Park een geliefde locatie om te wonen. De bovenverdiepingen bestaan volledig uit appartementen. Voor de gezelligheid kunnen bewoners naar beneden voor een groot aanbod aan winkels, horecazaken en sportscholen.” In 2018 kwam Bribus in contact met Snippe, sindsdien zijn we vertrouwd keukenpartner. Koen: “Wij hebben voor Bribus gekozen vanwege hun capaciteit om grote hoeveelheden keukens te leveren van hoge kwaliteit.”

205 unieke keukens
Van hoge kwaliteit

Voor Hyde Park ontwikkelde Bribus het Mix & Match-concept. Dit is gebaseerd op zeven keukenconcepten die kopers zelf kunnen personaliseren. Bijvoorbeeld door een andere kleur en stijl van de fronten, werkbladen, handgrepen, kranen en apparatuur te kiezen. Vanwege de vraag vanuit de kopers werd het uiteindelijk maatwerk. Sjoerd Schaper, Key Accountmanager Woningcorporaties bij Bribus: “Normaal leveren we seriematige keukens. Voor Kensington produceerden en leverden we meer dan tweehonderd verschillende keukens. Met ieder een andere grootte, opstelling en kleurkeuze. Dat maakt dit project uniek.”

Koen: “We wilden de kopers een ruime keuze aan mogelijkheden bieden. Dankzij Bribus konden we kopers de vrijheid geven om hun keuken geheel naar wens te ontwerpen. Dat werkte heel prettig.”

De zeven keukenopstellingen zijn te bewonderen in Hyde Park House. Een adviseur van Bribus is fulltime aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven. Hierdoor kunnen kopers de kwaliteit zelf ervaren en hun keuken op een persoonlijke manier samenstellen. Koen: "Met het uitgebreide assortiment van Bribus slagen we er steeds in om elke koper van een ideale keuken te voorzien."

Alle keukens zijn uitgerust met apparatuur van Bosch en Siemens. Sjoerd: “Een groot voordeel is dat het inspiratiecentrum van deze merken slechts vijf minuten van Hyde Park zit. Bewoners kunnen voor het stellen van vragen en het ontvangen van uitleg over de apparatuur gemakkelijk daarheen.”

korte lijntjes   
Voor vlekkeloze communicatie

De omvang van dit project en de diversiteit in keukens vraagt om een strakke planning, heldere communicatie en flexibiliteit. Corné Dekker, Uitvoerder bij De Vries en Verburg, benadrukt het belang van voorbereiding: “De leverdata planden we ruim van tevoren met Bribus in. De korte lijntjes met de monteurs en medewerkers op kantoor, droegen bij aan een fijne samenwerking.”

De installatie van de keukens door Bribus werd nauwgezet afgestemd op de opleveringsfasen. Corné: “Bij eventuele problemen met de levering of installatie werden deze door de monteurs snel opgemerkt en aangepakt. Waardoor we uitdagingen snel konden verhelpen, zonder dat dit tot vertragingen leidde.”

Tevreden kopers
Door luxe maatwerkkeukens

De samenwerking en de showroom maakten het mogelijk om kopers op een unieke manier te begeleiden bij het samenstellen van hun keukens. Koen: “We konden de kopers in alle vertrouwen aan Bribus overdragen. Ze werden door de adviseur van Bribus in het hele traject goed meegenomen.”

Koen: “Doordat zowel de aannemer als Bribus bij ons op locatie zit, ervaren we geen ruis en kunnen we makkelijk schakelen. Dit zorgt ervoor dat we snel aanpassingen kunnen doen, zoals het verplaatsen van een waterleiding of stopcontact. We merken dat kopers heel tevreden zijn.”

Jarenlange samenwerking
Voor 3.800 keukens

Koen: “Vanwege het grote succes zijn we momenteel de showroom van Bribus in Hyde Park House aan het verbouwen. De bestaande keukens worden vernieuwd en we breiden het aanbod uit met extra keukens.”

Het doel is om het assortiment te vergroten, met meer luxueuze en grotere keukens. Sjoerd: “We streven ernaar om zo veel mogelijk van onze producten fysiek te presenteren. Zo kunnen we nog beter inspelen op de wensen van de kopers.”

De oplevering van het blok Kensington is nu in volle gang. De volgende fase van het project, Notting Hill, omvat 310 appartementen. Vervolgens is Camden Town aan de beurt, met 577 studentenwoningen, gevolgd door Knightbridge, met meer dan 400 appartementen. Sjoerd: “Dit is een fantastisch project, dat laat zien wat Bribus allemaal kan.”

Doelgroep
Koopwoningen