Volledig ingerichte keukens voor wisselwoningen in aardbevingsgebied

Volledig ingerichte keukens
Wisselwoningen aardbevingsgebied

In opdracht van het Centrum Veilig Wonen (CVW) realiseerde bouwbedrijf Jan Snel in recordtempo negentig tijdelijke wisselwoningen in Middelstum, Appingedam en Loppersum. Deze zijn bedoeld voor Groningers van wie de huurwoning ‘bevingproof’ wordt gemaakt. Bribus verzorgde alle keukens.

Onze voorman Willem Heemskerk en ik zijn buitengewoon tevreden over de samenwerking, ook met de montageploeg van Bribus Extra. Zij werken top!

Jaap de Keizer

Volledig ingerichte keukens voor wisselwoningen in aardbevingsgebied
Volledig ingerichte keukens voor wisselwoningen in aardbevingsgebied
Volledig ingerichte keukens voor wisselwoningen in aardbevingsgebied
Volledig ingerichte keukens voor wisselwoningen in aardbevingsgebied

Het CVW herstelt Groningse woningen die schade hebben opgelopen door aardbevingen. Dit betekent in sommige gevallen dat de bewoners tijdelijk niet in hun eigen huurwoning terecht kunnen. Speciaal voor hen zijn wisselwoningen gebouwd, waar zij kunnen verblijven tot hun eigen huis weer veilig is. Het gaat hier om gezinswoningen, seniorenwoningen en eenpersoonswoningen.

Volledig bewoonbaar

De dertig wisselwoningen in Middelstum zijn in slechts drie maanden tijd gerealiseerd. Ook de veertig woningen in Appingedam en twintig in Loppersum zijn inmiddels klaar voor bewoning. Letterlijk, want Jan Snel leverde de woningen volledig bewoonbaar op. Dus inclusief meubilair, wasmachine, droger, pannen, servies, bestek en een werkende tv en internetaansluiting. Zelfs aan de schilderijtjes aan de muur is gedacht. Jaap de Keizer, projectvoorbereider van Jan Snel, legt uit: "Op deze manier zijn grote verhuisbewegingen overbodig; de tijdelijke bewoners hoeven eigenlijk alleen een tas met kleren mee te nemen."

Betrouwbare partij

"Het hele bouw- en inrichtingsproces was volledig lean, volgens een strakke planning en strenge veiligheidsvoorschriften", vervolgt Jaap de Keizer. "Zo zijn we in Loppersum op 22 mei begonnen met het grondwerk en op 8 augustus leverden we op. Gelukkig werkten we samen met partijen op wie we kunnen vertrouwen als het aankomt op accuraat werken en het nakomen van afspraken, zoals Bribus. Zij voldeden al vanaf het eerste moment aan de door ons gestelde eisen. Zo moest de besteklade tussen de kookplaat en de oven geplaatst worden. Dat is voor veel keukenleveranciers lastig, maar voor Bribus geen probleem. Bovendien biedt Bribus veel keuzemogelijkheden."

Flexibel

Jaap de Keizer: "Onze voorman Willem Heemskerk en ik zijn buitengewoon tevreden over de samenwerking, ook met de montageploeg van Bribus Extra. Zij werken top! Het was in het begin best spannend, omdat we binnen een dergelijk project nog niet eerder met Bribus hadden samengewerkt. Maar al na de eerste dag waren we onder de indruk van de flexibiliteit en meedenkkracht. Als ’s ochtends bleek dat de planning voor die dag moest worden aangepast en er keukens in andere woningen moesten worden gemonteerd, werkten de mannen van Bribus heel soepel mee. Voor hen is niets een probleem. Ideaal dus. Bovendien werken de Bribus-medewerkers veilig, volgens de gestelde voorschriften, en netjes: ze laten de werklocatie altijd keurig achter. En dat ondanks het feit dat alles best snel moest gebeuren; zo moesten er onlangs op twee locaties veertig keukens worden geleverd én geplaatst. Dat ging allemaal in zeer goed overleg en dat werkte bijzonder prettig."

Bribus over deze opdracht

Sjoerd Schaper, accountmanager bij Bribus: "Een ontzettend mooie klus! Wij zijn blij dat wij hier hebben kunnen laten zien wat we in huis hebben. Zowel als het gaat om degelijke keukens als flexibiliteit. Zo kunnen we al binnen vijf weken de gevraagde keukens leveren." Dik van Triest, uitvoerder keukenmontage van Bribus Extra, vult aan: "Om zo accuraat mogelijk te kunnen werken, komen we zo’n drie weken voor aanvang van onze werkzaamheden naar de locatie om te kijken of alles op schema ligt en hoe we onze keukens zo praktisch mogelijk kunnen aanleveren. Mocht er toch iets veranderd zijn of niet zo soepel lopen, dan kunnen we daar tot tien dagen voor levering van onze keukens op inspelen. Dat is voor ons prima te regelen en zo heeft de opdrachtgever niet het probleem dat er keukens opgeslagen moeten worden. En daar hebben we allemaal profijt van."

Doelgroep
, Sociale huur