Gunther

Expeditiemedewerker & Chauffeur
Gunther Freriks

“Bij Bribus hebben we een hele goede sfeer onder elkaar en alles voor elkaar over”

Gunther Freriks

Gunther is werkzaam als Expeditiemedewerker & Chauffeur bij Bribus. Hij vertelt alles over zijn functie en het werken bij Bribus.

Hoe ben je bij Bribus terechtgekomen?
“Ik werkte hiervoor als chauffeur, maar ik had erg lange dagen en daar was ik wel klaar mee. Via een kameraad ben ik bij Bribus terechtgekomen. Dat is inmiddels alweer 15 jaar geleden.”

Wat doe je op de afdeling Expeditie?

“Toen ik begon bij Bribus, was alles nog handmatig. In de loop van de jaren zijn er een hoop nieuwe machines bij gekomen die het werk een stuk sneller maken. We maken keukens, verpakken ze en plaatsen het op de pallets. Een volle pallet wordt aan de andere kant geplaatst voor de chauffeur, zodat hij de pallet kan pakken en meenemen. Keukens die worden uitgesteld, breng ik naar de hal voor opslag. Samen met mijn collega Henri Bruggink, onze Logistiek Hal Beheerder, haal ik de pallet leeg.”

Hoe is de veiligheid geregeld op de werkvloer?

Veiligheid staat absoluut op nummer één bij Bribus. We hebben hier alles wat we nodig hebben om veilig te werken. Als bijvoorbeeld je werkschoenen versleten zijn, meld je dat en je krijgt direct nieuwe. Onze collega’s die gaan monteren, hebben ook altijd veiligheidshelmen en werkhandschoenen in de wagen liggen.”

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er binnen jouw functie?  

“Als je een certificaat wil behalen, hoef je dat alleen maar aan te kaarten. Het bedrijf werkt daar graag aan mee, maar het moet natuurlijk wel een toegevoegde waarde hebben binnen Bribus. Ik heb mijn heftruckcertificaat, Code95 voor de vrachtwagen en een EHBO-certificaat behaald. Verder ben ik heel tevreden met mijn functie en hoef ik niet door te groeien.”

Wat maakt het werken bij Bribus prettig?

“De sfeer is erg gezellig. We kunnen goed met elkaar praten en hebben alles voor elkaar over. Daarnaast houden we elkaar nog wel eens voor de gek. Daar houd ik wel van. Dat houd je scherp en je werkdag is zo om! Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo hebben we hier 36 vakantiedagen en fijne werktijden. Helemaal top!”

Ga terug

  • Denis Hulshorst

    Keukenmonteur/Voorman