Bribus Rijnsburg Inbouwkeuken

Calla de Bloem
Indrukwekkend complex met Bribus keukens

In Rijnsburg bloeit iets moois. In Rijnsburg bouwde (en bouwt) De Raad Bouw het bijzondere project De Bloem, bestaande uit appartementen afgewisseld met eengezinswoningen. Van bovenaf gezien heeft dit indrukwekkende complex de vorm van een bloem, als ode aan de oude bloemenveiling Flora in Rijnsburg. 

Dé uitdaging in projecten met een groot aantal huurwoningen is om een keuken neer te zetten die iedereen aanspreekt.

Wouter de Wolff, projectleider De Raad Bouw

Bribus Rijnsburg Inbouwkeuken
Bribus-Rijnsburg_014
Bribus-Rijnsburg_011
Bribus Rijnsburg Inbouwkeuken

Groencertificaat

Het project bestaat uit vijf plandelen. Plandeel Calla, waarvan De Raad Bouw naast projectontwikkelaar en aannemer ook belegger en exploitant is, bestaat uit 98 luxe full-service appartementen. Deze zijn grotendeels voorzien van keukens uit de Bribus Eco-lijn. “Die passen perfect in het geheel van duurzame toepassingen in dit project”, zegt Wouter de Wolff, projectleider van De Raad Bouw. “De woningen kunnen afzonderlijk worden gekoeld of verwarmd op basis van aardwarmte. Daarnaast hebben we met vacuümbuizen een energiedak gerealiseerd en zijn uiteraard de gevels zéér goed geïsoleerd. De plaatsing van de Eco 2 keukens van Bribus maken dit plaatje compleet, waardoor we van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het groencertificaat ontvingen voor dit plandeel.”

Generiek maatwerk

De keukens hebben verschillende opstellingen en er is gevarieerd met kleurstellingen en verschillende typen werkbladen. “Dé uitdaging in projecten met een groot aantal huurwoningen is om een keuken neer te zetten die iedereen aanspreekt. De ontwerpfase heeft daarom best veel tijd gekost. Bewoners hadden in het beginstadium behoorlijk veel keuzevrijheid, bijvoorbeeld tussen Bribus Eco 1, Eco 2 en een hoogglansvariant. Ook konden ze desgewenst ook wat luxe uitbreidingen doen, zoals een heetwaterkraan”, vertelt Wouter. “En met het oog op de doelgroep, de senior die hier een leven lang kan blijven wonen, bied je ook wat meer ‘ergonomische opties’. Zoals een vaatwasser met een liftsysteem voor lades, zodat je niet te ver hoeft te bukken bij het in- en uitladen van de vaatwasser.”

Kookstudio

Het complex is tevens voorzien van een kookstudio waarvoor Bribus de keuken leverde. Deze ruimte, zoals ook het wellnesscentrum, het fitnesscentrum en de huisbioscoop, zijn voorbeelden van de faciliteiten en voorzieningen die het wonen in Calla tot een comfortabele en luxe belevenis maken. “De kookstudio is een mooie, sfeervolle omgeving geworden voor bewoners die hier bijvoorbeeld hun verjaardag willen vieren en gasten een mooie, culinaire maaltijd willen voorschotelen”, aldus Wouter, die voor de projectrealisatie met Sjoerd Schaper (accountmanager) en André Treure (projectleider) van Bribus contact had. “We werken al veel langer samen met Bribus en ik trof ze vorig jaar op de Bouwbeurs in de Jaarbeurs. Daar is de samenwerking voor Calla tot stand gekomen!” 

Na de realisatie van het laatste plandeel (Bougainville) zal De Bloem zich helemaal hebben geopend. Een markant geheel waar Bribus met trots onderdeel van uitmaakt. 

 

Doelgroep
, Vrije sector huur