ZZG zorggroep Chantal

Maatwerk voor comfort
Nieuwe zorgkeukens voor ZZG zorggroep

ZZG zorggroep ondersteunt mensen wanneer het dagelijks leven niet meer vanzelf gaat. In het natuurrijke Groesbeek, één van de 25 vestigingen van de (woon)zorg-organisatie, biedt woonzorglocatie Eikenhorst een thuis voor bewoners met dementie of lichamelijke achteruitgang. Het team zet zich iedere dag in voor het optimaliseren van hun welzijn en gezondheid. In lijn met deze missie krijgen meerdere woonlocaties nieuwe keukens. Op de locatie Eikenhorst heeft iedere verdieping twee gezamenlijke buurtkamers met een keuken. Bribus leverde zes zorgkeukens aan de eerste locatie die gerenoveerd wordt.

 

Bribus luistert goed en denkt mee in de mogelijkheden. Onze wensen waren van tevoren al duidelijk, maar Chantal zette met haar deskundige aanpak de puntjes op de i.

Jos de Jong, Manager Beschermd Wonen bij ZZG zorggroep

ZZG zorggroep Chantal
Zorgkeuken 1
Zorgkeuken 2
Zorgkeuken zij aanzicht
Zorgkeuken lade
Zorgkeuken kookplaat
Zorgkeuken 3
Pand Eikenhorst

De samenwerking met ZZG zorggroep ontstond vanuit de behoeften aan zorgspecifieke kwaliteitskeukens. Jos de Jong, Manager Beschermd Wonen bij ZZG zorggroep: “Onze Coördinator Vastgoed en Complexbeheerder bezochten de fabriek van Bribus om kennis te maken met het team en om het productieproces te zien. Dit bezoek bevestigde onze verwachtingen en was de start van deze samenwerking.”

op maat ontworpen
Keukens afgestemd op bewonersbehoeften

De zes keukens verschillen zowel qua opstelling als in kleur van elkaar. Chantal Walbert, Accountmanager Zorg bij Bribus: “Elke keuken is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van de bewoners op de afdeling. We kozen bijvoorbeeld voor een neutrale keuken op de afdeling voor bewoners met Parkinson. Zo hebben ze minder last van prikkels. Ook hebben alle keukens een warme uitstraling die aansluit bij de huiselijke sfeer die ZZG zorggroep nastreeft.”

In de grotere buurtkamers plaatsten we keukens met een (schier)eiland. Door de u-vorm kregen de keukens meer opbergruimte. Jos: “Bribus heeft ons goed geadviseerd in hoe we deze ruimte optimaal kunnen benutten. Bijvoorbeeld door een hoekkast met draaiplateau te plaatsen.” Deze extra ruimte komt ook van pas wanneer bewoners meehelpen met koken. Jos: “Dit gebeurt regelmatig. Op advies van Chantal hebben we ook de ovens op ooghoogte geplaatst. Dit werkt prettiger en veiliger voor onze medewerkers. Bribus luistert goed en denkt mee in de mogelijkheden. Onze wensen waren van tevoren al duidelijk, maar Chantal zette met haar deskundige aanpak de puntjes op de i.”

Lange levensduur door 
Slim materiaalgebruik en innovatieve apparatuur

In alle keukens is een Devapo stoomoven geïnstalleerd. Deze ovens geven medewerkers de mogelijkheid om maaltijden te regenereren, waardoor smaken bewaard blijven. Jos: “Dit is belangrijk voor de eetlust en gezondheid van de bewoners.” Voor de specifieke diepte van deze ovens hebben we de kasten op maat gemaakt. Chantal: “Vanwege de watervaste eigenschappen van Multiplex, hebben we dit materiaal toegepast bij de onderdelen waar vocht bij kan komen. Zoals de kasten voor de vaatwasser, koelkast, stoomoven en gootsteen.”

Het materiaal is ook stootvast. Wat aansluit bij de wens van de woonzorgorganisatie. Jos: “Een belangrijk aspect van de keukens was de kwaliteit en de betrouwbaarheid. Zodat elke keuken minimaal een levensduur heeft van 10 jaar.”

Een toekomstgerichte
Samenwerking

Jos: “De samenwerking was heel prettig. De lijntjes waren kort en het team van Bribus reageerde snel.” Chantal is het met hem eens: “Als ik een vraag had, kon ik Jos of een van zijn collega's altijd goed bereiken. De communicatie verliep daardoor prettig.” Het volgende project met ZZG zorggroep is al in volle gang. Op de woonzorglocatie Bosrand in Berg en Dal begint Bribus binnenkort met de renovatie van 12 keukens. Jos: “De positieve ervaringen die wij hebben, maken wel dat Bribus de nummer 1 is om weer mee samen te werken.”

Doelgroep
Zorg sector