MVO

MVO

Expeditie zonder eindbestemming

Bribus hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Onze bedrijfsvoering richt zich daarom niet uitsluitend op het behalen van winst, maar ook op het welzijn van mensen binnen en buiten de organisatie en op een gezonde leefomgeving voor huidige en toekomstige generaties. Wij koppelen duurzaamheid aan zakelijkheid; niet door overal certificaten en keurmerken op te plakken, maar door MVO concreet en tastbaar te maken. Wij zien MVO dan ook als een intensieve expeditie zonder eindbestemming. 

Daarom MVO

 • icoon-bribus-rondje

  Duurzame keukens

 • icoon-bribus-rondje

  Gezamenlijke toekomst

 • icoon-bribus-rondje

  Gezond werkklimaat

 • icoon-bribus-rondje

  Sociaalmaatschappelijke bijdrages

Wij zijn een organisatie die veel waarde hecht aan een milieuvriendelijk productieproces. Het realiseren van mooie, verantwoord geproduceerde keukens staat bij ons voorop en we investeren dan ook doorlopend in duurzame oplossingen.

Wim Diersen, Directeur

Directeur Bribus

MVO is een intensieve
Expeditie zonder eindbestemming

Van doelstellingen
Naar acties

De Sustainable Development Goals (SDG’s) geven richting aan ons dagelijks MVO-beleid. Deze ontwikkelingsdoelstellingen zijn een oproep van de Verenigde Naties om wereldwijd de welvaart te verbeteren en tegelijkertijd de planeet te beschermen tegen klimaatverandering. De volgende doelen sluiten goed aan bij onze waarden en helpen ons om gericht een bijdrage te leveren aan een duurzamere leefomgeving.

Lees meer

17 SDGs
mvo-klimaat

Zorg voor het
Klimaat

Wij zijn continu bezig met het verduurzamen van ons productieproces. En met succes. Voor de productie van onze keukens maken wij bijvoorbeeld volledig gebruik van groene stroom; 100% opgewekt met behulp van windmolens. Hiervoor ontvingen wij het Groencertificaat van Engie. Benieuwd welke stappen wij nog meer zetten voor een schoner klimaat?

Lees meer

Meer dan goed
Werkgeverschap

Bij Bribus staat de mens centraal. We investeren in veiligheid en vitaliteit, zodat onze medewerkers goed in hun vel zitten en zich ondersteund voelen. Van de productievloer tot kantoor. Mensen die zich duurzaam willen ontwikkelen zijn bij Bribus op de juiste plek. Door aandacht te hebben voor de behoeften van onze collega’s en klanten zijn we in staat om maximaal resultaat te behalen. Samen maken we hét verschil. 

Lees meer

bribus-goed-werkgeverschap

Onze stijl
Duurzame keukens

De term duurzaamheid wordt zo vaak gebruikt dat de betekenis ervan dreigt te vervagen. Zo niet bij Bribus. Concrete projecten en innovaties geven een duidelijk beeld van ons duurzaamheidsbeleid. Onze energieneutrale productie, duurtesten met kwantitatieve resultaten, testkeukens om de afvoer van kookemissies te verbeteren en de ontwikkeling van circulaire keukens in samenwerking met de TU Delft, zijn hier enkele voorbeelden van.

Lees meer

wereldbol - 1920x1080
mvo-sociaalbetrokken

Sociaal
Betrokken

Op landelijk, maar juist ook op regionaal en lokaal niveau, toont Bribus betrokkenheid. Dat doen we in de vorm van financiële bijdrages, maar ook door het beschikbaar stellen of doneren van fysieke middelen aan diverse sociaalmaatschappelijke initiatieven. We vertellen je er graag meer over!

Lees meer

Doelstellingen en maatregelen waarborgen met
De CO2-Prestatieladder

Wij zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Met de CO2-Prestatieladder houden wij ons CO2-uitstoot inzichtelijk. Dit instrument helpt ons om doelstellingen en maatregelen met betrekking tot het reduceren van CO2-uitstoot te waarborgen. Wij controleren daarnaast elk half jaar onze uitstoot en communiceren de ontwikkelingen op deze pagina.

Lees meer

CO2-Prestatieladder