Sociaal
betrokken

Vriend van de
Aaltense uitdaging

"De Aaltense Uitdaging daagt ondernemers uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen" aldus Ellen van Minnen. Bribus is ‘vriend’ van de Aaltense Uitdaging. Een stichting ter ondersteuning van verenigingen en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De Aaltense Uitdaging matcht deze verenigingen en organisaties met het bedrijfsleven. Op die manier krijgen bijvoorbeeld kopieerapparaten een tweede leven in een cultuurhuis. Of helpen wij als keukenfabrikant een werkgroep aan een kookplaat waarmee zij voor minder bedeelden een maaltijd kunnen bereiden.

Logo Aaltense Uitdaging
Viend van de Aaltense uitdaging

Bribus helpt mee
S.r.o.i. project hartwerk

Als organisatie krijgen wij ook te maken met verzoeken omtrent Social Return on Investment (S.R.O.I.). Zo nam woningcorporatie Welbions het initiatief om een project te starten voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Oost-Nederland. Wij hebben deze kans aangegrepen en zijn met een aantal partners in het project Hartwerk gestapt. Om zo tot concrete inzet van mensen te komen binnen onze eigen regio. Binnen onze vestigingslocaties zijn een aantal posities gecreëerd. Daardoor kunnen wij mensen beter begeleiden en bieden we posities die van langere duur zijn dan wanneer we mensen inschakelen om bijvoorbeeld drukke periodes in de productie op te vangen. Dit is vaak tijdelijker van aard en biedt mensen minder structuur en houvast.

S.R.O.I. project Hartwerk

Van goede doelen en stichtingen tot aan sportverenigingen
Bribus helpt graag!

Sponsor
goede doelen

Het beleid van Bribus is om in plaats van de jaarlijkse kerstkaarten en kerstpresentjes voor relaties, een goed doel financieel te ondersteunen. In 2016 was dat KWF en in 2017 doneerden we aan de Hersenstichting. In familie- en vriendenkringen hebben we allemaal te maken gehad met leed omtrent vreselijke ziektes. Dat geldt ook voor onze medewerkers en elke keer heeft dit weer een enorme impact. Bribus ondersteunt dit soort goede doelen, zodat deze kunnen bijdragen aan onderzoeken waarmee doorbraken gerealiseerd worden.

Sponsor goede doelen

Buurtkeuken voor
Leger des Heils

In Amsterdam Noord realiseerden wij met het Leger des Heils een kookeiland in een buurtsteunpunt. Dit buurtsteunpunt richt zich op mensen die zich eenzaam voelen. Op een laagdrempelige manier kunnen zij andere mensen ontmoeten en een groter sociaal netwerk opbouwen. Bezoekers hadden behoefte aan een plek om gezamenlijk te koken, iets waaraan de oude keuken niet voldeed. Samen met woningcorporatie Eigen Haard doneerde Bribus een mooie open keuken. Adiël Vader – coördinator van vier buurtsteunpunten in Amsterdam – vertelt: “De nieuwe keuken is prachtig. Hij is vanuit de hele ruimte te zien en nodigt echt uit om mee te komen helpen koken. De keuken vormt het hart van het buurtsteunpunt. Wij zijn er ontzettend blij mee!''

Buurtkeuken Leger des Heils

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Contact