Samenwerking Woonstad Rotterdam en Bribus Keukens

05-11-2010
Samenwerking Woonstad Rotterdam en Bribus Keukens

Begin mei zijn Woonstad Rotterdam en Bribus Keukens een unieke samenwerking aangegaan. Bribus voorziet per jaar 2500 wooneenheden van Woonstad Rotterdam van een nieuwe keuken. Een uitdagende opdracht waarbij Bribus als hoofdaannemer alle andere partijen aanstuurt. Zo heeft Woonstad Rotterdam voor het complete project één aanspreekpunt

Woonstad Rotterdam is zo’n twee jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen De Nieuwe Unie en Woning Bedrijf Rotterdam. Met deze samenvoeging ontstond een grote organisatie met meer dan 50.000 woningen. Om schaalvoordelen goed te benutten is een centrale inkooporganisatie opgericht. En onlangs is het eerste ‘centrale’ inkoopcontract ondertekend.

Samen met Bribus keukens is een raamovereenkomst voor de komende twee jaar afgesloten. Deze overeenkomst houdt in dat alle woningen die in aanmerking komen voor een nieuwe keuken, worden vervangen door Bribus keukens. Bribus gaat niet alleen de keukens produceren, maar neemt ook heel het proces van begeleiding van de bewoners tot en met plaatsing van de keuken voor zijn rekening. Voor zowel Woonstad Rotterdam als Bribus is dit een geheel nieuwe benadering.

Het voordeel van dit contract is de kostenverlaging die Woonstad Rotterdam hiermee behaald en het gemak van één aanspreekpunt tijdens het proces. De bewoners hebben er ook baat bij. Zij krijgen de mogelijkheid om te kiezen (eventueel met professionele begeleiding) uit een zeer breed en kwalitatief goed keukenassortiment dat voorziet in alle mogelijke wensen. Kortom een win-win-win situatie, dat perfect past bij onze filosofie om klanten volledig te ontzorgen. Woonstad Rotterdam kan op ons rekenen!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht