Bribus trotse partner binnen uniek Procasa-concept

01-12-2014
Bribus trotse partner binnen uniek Procasa-concept

Makkelijk mee te financieren

Groot voordeel voor zelfontwikkelende aannemers: de keuken en het sanitair zijn mee te nemen in de vrij op naam-prijs. En dus ook mee te financieren. “Een mooi verkoopargument!”, vindt Hidde Kiers, product- en assortimentbeheerder bij CRH Bouwmaterialenhandel. “Maar het is ook heel aantrekkelijk voor investeerders en makelaars. Bijvoorbeeld om woningen die al langere tijd te koop staan een stuk aantrekkelijker te maken. Of te renoveren woningen die ineens voor de koper wél in het kostenplaatje passen en waarbij de verbouwing mee te financieren is. We zijn nu bezig om een vergelijkbaar concept voor woningcorporaties op te zetten, met iets minder luxe voor een nog scherpere prijs. Begin volgend jaar willen we dit in de markt zetten.”

Kruis je eigen combinaties aan

Hoe werkt het Procasa-concept? “In onze showroom zijn alle kleuren tegels, fronten, grepen, bladen en spoelbakken te zien”, legt Hidde Kiers uit. “Je kunt hiermee je eigen combinaties maken en deze direct aankruisen in de keuzefolder. Wil je wat meer luxe? Dan geeft de keuzefolder de mogelijkheden direct aan, met de prijs – ook weer inclusief montage. Verder hoef je er alleen maar voor te zorgen dat alles thuis netjes is afgewerkt en de noodzakelijke leidingen zijn aangelegd, zodat onze monteurs direct aan de slag kunnen. Inmiddels is er zoveel vraag naar Procasa dat we hard werken om meer showrooms te vullen met dit keuzeconcept. Op dit moment hebben we vijf showrooms met het Procasa-assortiment. Het doel is om dit uit te breiden naar 40 locaties.”

Trots op samenwerking

“CRH Bouwmaterialenhandel en Bribus Keukens werken al jaren samen, met name als het gaat om keukens voor de zakelijke markt. De woningmarkt is aan het veranderen, waardoor er steeds meer behoefte is aan een complete nieuwbouwwoning binnen de gestelde vrij op naam-prijs. Vooral starters krijgen de financiering steeds moeilijker rond wanneer zij – naast de aankoop van de woning – extra geld moeten lenen voor keuken en sanitair. Het Procasa-concept biedt een mooie oplossing: een keuken, toilet en badkamer – inclusief montage –  voor een vast bedrag binnen de vrij op naam-prijs. Bribus en CRH vonden elkaar snel binnen dit nieuwe concept. Ik verwacht veel van Procasa en ben trots op de samenwerking in de moeilijke tijd die de bouwsector op dit moment doormaakt.”

Ga terug naar het nieuwsoverzicht