Met onze milieustraat houden wij oog voor het klimaat

15-12-2021
Met onze milieustraat houden wij oog voor het klimaat

Met een scherp oog voor duurzaamheid houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Onze eigen milieustraat draagt hier een steentje aan bij. In deze straat wordt afval gescheiden dat overblijft tijdens de productie en montage van keukens. Zo zorgen we bij Bribus voor een beter klimaat.  

Afval verzamelen en scheiden

Onze milieustraat is een centrale locatie in de logistieke hal waar we ons afval verzamelen en scheiden in de verschillende afvalstromen. Naast de grote containers voor het afval uit de productie, is er een deel speciaal ingericht voor de montageteams. Zo kunnen ook zij het afval eenvoudig in de juiste containers storten.

Voorkomen van hinder

De afvalcontainers stonden in het verleden aan de rand van het terrein, vlak bij de aangrenzende woningen. Dit zorgde voor geluidsoverlast. In het ontwerp van onze logistieke hal kozen we er bewust voor om de milieustraat hier onderdeel van te laten zijn. De huidige milieustraat staat hierdoor op een centrale locatie en voorkomt hinder en geluidsoverlast. 

Recycling bij geselecteerde bedrijven

Met onze milieustraat scheiden we zoveel mogelijk afval, waaronder hout, karton, papier, staal, bouw- en sloopafval, huishoudelijke apparaten en chemisch afval. Wanneer de containers vol zijn, wordt het afval naar geselecteerde afvalverwerkings- en recyclingbedrijven gebracht. Hier wordt het afval in een zo duurzaam mogelijke manier omgezet in nieuwe producten. Dit alles draagt bij aan de route van Bribus om de wereld een beetje groener en duurzamer te maken!

Weten welke maatregelen Bribus nog meer doorvoert voor een beter klimaat? Bekijk onze MVO pagina.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht