Bouwen aan langdurige relaties met klanten en leveranciers

11-02-2022
Bouwen aan langdurige relaties met klanten en leveranciers

In juni 2021 begon Richard van der Linden als Accountmanager bij Bribus. Richard heeft ruime ervaring met de verkoop en configuratie van keukens. Sinds 2003 heeft hij uiteenlopende functies gehad binnen de keukenbranche. Van verkoper tot verkoopmanager en van projectleider tot functioneel beheerder van een keukenconfiguratiesysteem. Richard: “Een keuken lijkt misschien heel simpel, maar er komt zoveel bij kijken. Ons belangrijkste uitgangspunt is daarom het leveren van een goed product dat past bij de wensen van de klant.” 

Richard (1975) woont in Veldhoven, centraal gelegen in het rayon waarin hij actief is: Oost-Brabant en Limburg. Motorrijden is zijn grote passie. Richard: “In de zomer rijd ik samen met mijn vriendin zo’n beetje heel Europa door.” Als vrijwillige reisbegeleiders van een motortourorganisatie zien ze de mooiste routes en plekken. Tijdens deze groepsreizen zorgen zij voor een soepel verloop van ieders vakantie.  

Thuiskomen bij Bribus

Na een kort uitstapje waarin hij zijn hobby en werk kon combineren, besloot Richard dat hij in de keukenbranche toch het meest op z’n plek zit. In die periode wees een oud-collega, die ook bij Bribus werkt, hem via een appje op deze vacature. Hij solliciteerde in Dinxperlo en tijdens het tweede gesprek werd hij aangenomen. “Het voelde als thuiskomen. Op het gebied van producten en processen, maar ook omdat Bribus één grote familie is waar ik warm werd onthaald.”

“Ik ben blij dat ik met mijn ervaring meerwaarde kan bieden voor Bribus, en specifiek voor mijn rayon.”

Inzetten op duurzame relaties

Richard: “Een belangrijk kenmerk van Bribus is de inzet op duurzame relaties. Met onze klanten, maar ook met medewerkers en leveranciers. Dit juich ik enorm toe. Door extra aandacht te geven en telkens onze meerwaarde te laten zien bouwen we continu aan langdurige relaties.”

Samen met de Verkoop Binnendienst werkt hij veel offerteaanvragen uit. Richard: “We kijken welk aanbod en welke aanpak het beste past bij het project. Hierin denken we graag mee met onze klanten zoals woningcorporaties, aannemers, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers.” 

Onderhouden van contacten

Het grootste deel van de klanten uit het rayon van Richard bestaat uit woningcorporaties. Richard: “Met hen maak ik prijsafspraken voor het leveren van keukens voor de nieuwbouw, renovatie en mutatie, oftewel het vervangen van een keuken in een enkele woning. Daarnaast onderhoud ik nauwe contacten met aannemers, waarmee we de keukenprojecten uitvoeren.” Hierdoor is hij een groot deel van zijn werkweek onderweg.
Richard vindt het prettig om in een organisatie te werken waar iedereen elkaar kent. Het Achterhoeks is soms nog wel even wennen. Richard: “Het is een mooi taaltje, maar af en toe nog wel een uitdaging voor mij om het goed te verstaan.”
 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht