Kerstgift voor Radboud Oncologie Fonds

15-12-2022
Kerstgift voor Radboud Oncologie Fonds

Ieder jaar doneert Bribus aan een goed doel als alternatief voor het sturen van kerstkaarten en -presentjes. Dit jaar hebben we gekozen voor Radboud Oncologie Fonds.

Doorbraak forceren

Oncologie is een van de belangrijkste speerpunten van het Radboudumc. Samen met het Radboud Oncologie Fonds werkt zij aan een ideale wereld waarin mensen niet meer hoeven te overlijden aan kanker. Daarom nodigt het Radboud Oncologie Fonds talentvolle onderzoekers in het Radboudumc uit om innovatieve pilotonderzoeken naar kanker te doen. Juist deze pilotonderzoeken zijn zo belangrijk in het forceren van een doorbraak. Als ze veelbelovend blijken te zijn, kunnen ze een springplank zijn voor een veel grootschaliger vervolgonderzoek.

Overdracht cheque ROF

Namens Bribus mocht Fredrike Boesveld een cheque overhandigen aan drs. Marieke Kokkeler, manager bij het Radboud Oncologie Fonds.

Starten met het pilotonderzoek

Wij doneren onze kerstgift van € 5.000 dit jaar aan één van deze pilotonderzoeken; ‘Hersentumoren, een veelbelovende behandeling met laserlicht’. In dit onderzoek wordt gekeken naar de mogelijkheden die Stereotactisch Laser Ablatie (SLA) biedt aan patiënten waarbij de hersentumor chirurgisch niet benaderbaar is. Wij dragen graag bij aan het onderzoeken en realiseren van nieuwe technieken om de kans op genezing te vergroten. Dankzij deze kerstgift kan drs. Ilaria Viozzi in 2023 samen met haar team starten aan dit onderzoek. Meer lezen over het Radboud Oncologie Fonds of over dit specifieke onderzoek? Ga dan naar www.radboudoncologiefonds.nl of volg ze op social media via @radboudoncologiefonds. 

Vakantiesluiting

Wij vieren de feestdagen van 26 december t/m 30 december en op 2 en 3 januari. Van 4 t/m 6 januari zijn wij beperkt bereikbaar tussen 08.00 uur en 16.15 uur via de mail en telefoon. Vanaf 9 januari zijn wij weer te bereiken via het e-maildres info@bribus.nl of telefonisch: +31 (0) 315 65 17 45.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht