Overname van Bribus door O2 Capital Partners

12-02-2024
Overname van Bribus door O2 Capital Partners

Bribus B.V. -12  februari 2024

Beste relatie,

Nobia en O2 Capital Partners hebben vandaag overeenstemming bereikt over de voorgenomen verkoop van Bribus aan laatstgenoemde partij.

Bribus, als voormalig familiebedrijf, is in de afgelopen vijf jaar onder eigenaarschap van het beursgenoteerde Nobia verder gegroeid en geprofessionaliseerd. Nobia, een toonaangevende Europese keukenspecialist met ongeveer 15 sterke keukenmerken, heeft besloten haar strategische inspanningen te richten op haar kernmarkten Scandinavië, Finland en het Verenigd Koninkrijk.

In goed overleg met de directie van Bribus is besloten de route voor verkoop te gaan bewandelen. Als resultaat hiervan zal Bribus worden overgenomen door O2 Capital Partners. De nieuwe eigenaar is een gerenommeerde Nederlandse lange termijn investeerder. Zij staat voor transparantie en slagvaardige besluitvorming met korte lijnen zonder complexe governance structuren, wat aansluit bij de bedrijfscultuur van Bribus. O2 Capital Partners staat bekend om haar bewuste keuze om te investeren voor de lange termijn, op een verbindende en ondernemende manier, waardoor ze voor Bribus een waardevolle partner is bij de realisatie van haar ambities en verdere groei.

De huidige directie van Bribus blijft verbonden aan de onderneming. De samenwerking met O2 Capital Partners geeft Bribus de extra zuurstof om haar positie als vooruitstrevende aanbieder van duurzame en betaalbare keukens verder te versterken.

De overname zal naar verwachting in maart 2024 worden afgerond, na verkrijging van de gebruikelijke goedkeuringen en het doorlopen van het medezeggenschapstraject met de ondernemingsraad.  

Namens de directie,

Wim Diersen 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht