252 volledig uitgeruste keukens
In hartje Amsterdam Amstel

Modern, bewust en duurzaam: een gebouw dat precies past bij de stad Amsterdam. Met materialen als beton, glas en hout heeft het AMST-gebouw een moderne look die niet misstaat tegenover het historische Amstel Station. Het pand is voorzien van 252 huurappartementen. Het vele groen en de houten veranda’s en gevels zorgen aan de binnenkant van het gebouw voor rust. Dit bijzondere project is gerealiseerd door bouwbedrijf Heddes Bouw & Ontwikkeling. De appartementen zijn opgeleverd inclusief keukens van Bribus. 

Wij zien Bribus als een hele fijne samenwerkingspartner. Met een tijdige en juiste levering én een nette service.

Arnold Baars, Hoofd Uitvoerder bij Heddes Bouw & Ontwikkeling

de Volwaardige keukens
Die ook betaalbaar zijn

Om Amsterdam leefbaar te houden heeft AMST gekozen om ook appartementen beschikbaar te stellen voor middenhuur. De voorrangsregels die hiervoor gelden geven voorrang aan gezinnen, lagere middeninkomens en mensen die een sociale huurwoning achterlaten in de regio. Op deze manier hebben zij ook de mogelijkheid om te huren.

Het AMST-gebouw bestaat uit 198 appartementen in de middenhuur en 54 appartementen in de vrije sector. Het voornaamste deel van de appartementen zijn ideaal voor starters, alleenstaanden of koppels. De appartementen met een groter woonoppervlak zijn uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Richard van Wijngaarden, Accountmanager bij Bribus: “De wens was om huurders betaalbare woningen met volwaardige keukens te bieden die van alle gemakken zijn voorzien. Zoals een inductie kookplaat met afzuigkap erboven, een combi-oven en een koelkast met vriezer. Daarnaast hadden we een krappe bouwtijd om deze keukens te realiseren. We zijn deze uitdaging aangegaan en het is gelukt om keukens aan te bieden die aan alle wensen en huurregels voldoen en binnen het budget passen.” 

Duurzame keukens
Met een lange levensduur

De duurzame bedrijfsvoering van zowel Heddes Bouw en Ontwikkeling als Bribus sluit mooi aan bij het AMST-project. Eén van de speerpunten van AMST was namelijk het realiseren van een waterneutraal project. Arnold Baars, Hoofd Uitvoerder bij Heddes Bouw en Ontwikkeling: "Regenwater slaan we op in een waterbassin en gebruiken we voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten en het besproeien van de tuinen."

Richard: “Het duurzame karakter van het gebouw wilden we laten terugkomen in de keukens. We kozen daarom voor duurzame apparaten met een lange levensduur. Voor de keukens werkten we met Bribus ECO spaanplaat, bestaande uit bijna volledig gerecycled hout. De Multiplex werkbladen hebben het FSC®-keurmerk, waarmee we bijdragen aan het duurzaam beheer van bossen wereldwijd.”

Ontdek Bribus ECO

Fijne samenwerking
Door goede en duidelijke communicatie 

Richard: “Bribus was in staat om een totaal service te bieden inclusief het monteren van de keukens.” Arnold: “We hebben al meerdere projecten met Bribus gedraaid. Wij zien hen als een fijne samenwerkingspartner. Met een tijdige en juiste levering én een nette service.”

Tijdige levering was voor dit project extra belangrijk. Arnold: “Binnen twee jaar hebben we het gebouw volledig gerealiseerd. Dat was een grote uitdaging, normaal mag je over een project van deze grootte zeker een half jaar langer doen.” Richard: “We gingen vroeg met elkaar in gesprek. Hierdoor konden we vanaf het begin rekening houden met de wens van de klant om dit project binnen de zeer korte bouwtijd te realiseren. Arnold: “Door vooraf duidelijke afspraken te maken en goed met de projectleider en accountmanager te communiceren, is alles op tijd afgerond. Samen hebben we een prachtig project neergezet. We kijken al uit naar onze volgende samenwerking voor een nieuw project.”

 

 

 

Doelgroep
Midden sector huur, Vrije sector huur