Bij Little C
Doen details ertoe

Wie kennisneemt van project Little C aan de Rotterdamse Coolhaven, ontdekt een unieke mix van architectonische stijlen en materialen. De gebouwen die hier verrijzen doen met hun baksteen gevels, stalen ramen en smeedijzeren loopbruggen denken aan de wijk Greenwich in New York. In deze ‘stad in de stad’ bevinden zich in 3 woonblokken in totaal 209 vrije sector huurlofts, waarvoor Bribus de keukens mocht leveren. Geheel passend bij de urban-stijl.  

Bribus heeft ons echt verrast met hun keukens voor Little C.

Mohamed Ghelali, Senior Real Estate Developer bij Bouwinvest

Bouwinvest Real Estate Investors was op zoek naar keukenleveranciers die wat meer creativiteit konden brengen, partijen die met voorstellen zouden komen die aansloten op het unieke concept van Little C. “Voor dit project wilden we niet de gebruikelijke uitvraag doen op basis van een plattegrond,” vertelt Mohamed Ghelali, Senior Real Estate Developer bij Bouwinvest. “We kozen drie keukenleveranciers uit, waaronder Bribus, met wie we het concept van Little C gedeeld hebben. Van de drie partijen zou je kunnen zeggen dat Bribus de wat meer traditionele partij was, toch kwamen juist zij met de meest verrassende oplossingen.” 

Een sterk verhaal

Bij Bribus hadden ze het project Little C zeer goed bestudeerd. Pieter Hartman, Accountmanager Institutionele Vastgoedbeleggers bij Bribus, legt uit: “We wilden iets anders aanbieden dan we in het verleden gedaan hebben. We wilden een keuken presenteren die past bij de look & feel van Little C, zoals het industriële karakter, de kenmerkende stalen raampartijen en de betonnen achterwand in de keuken. Zo bedachten we de ‘Cube’, een modern alternatief voor de bovenkasten en kwamen we onder andere met een extra dun composiet werkblad waarmee je ook nog eens je mobiel zou kunnen opladen. Eigenlijk waren dit zaken die we bij Bribus niet zo gewend waren, we zijn voor dit project verder gaan kijken dan naar traditionele oplossingen.” Mohamed vult hem aan: “Pieter en zijn collega kwamen met oplossingen die qua uitstraling heel goed aansloten op het project. De meegebrachte moodboards en monsters waren ook erg overtuigend. Zij hadden het sterkste verhaal voor Little C.” 

Op tijd ondanks hick-up

Na de toezegging van Bouwinvest kon men bij Bribus aan de slag met de voorbereiding. Pieter: “We richten ons daarbij in eerste instantie op de inkoop, met name van keukenapparatuur. Gedurende het traject bleek dat vanwege de sluiting van een aantal Duitse fabrieken door Corona, een aantal apparaten mogelijk niet op tijd geleverd kon worden. Ik heb direct Mohamed gebeld om te melden dat dit speelde. Daarna hebben wij alle zeilen bijgezet om ervoor te zorgen dat de deadline alsnog gehaald werd. Dat dit lukte maakt mij enorm trots op onze eigen montageafdeling. Dat we veel in eigen huis hebben maakt Bribus sowieso veel minder afhankelijk van anderen. We hebben eigen voormannen, projectleiders, chauffeurs en monteurs. ’s Avonds nog een klus doen is daardoor geen enkel probleem."

Mohamed knikt instemmend: “Ik vond het heel prettig dat Pieter mij belde dat er een vertraging dreigde te ontstaan en dat ik dat niet van de aannemer hoefde te horen. Daardoor kon ik zelf intern ook weer snel schakelen. Het is voor ons heel belangrijk om de exacte planning te weten omdat we brieven moeten uitdoen naar de huurders met de datum van de sleuteloverdracht. Als je die datum niet kunt waarmaken, heb je als verhuurder, en huurder, toch een probleem. Dat er uiteindelijk geen negatieve impact ontstond op de bouwkundige planning, was natuurlijk helemaal mooi. Ik weet dat ze daar bij Bribus heel druk mee zijn geweest.”

De meedenkkracht van Bribus

Het project Little C is inmiddels opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2021 werden de drie woonblokken, één per maand, opgeleverd aan de huurders. Pieter: “Dit bijzondere project heeft onze creativiteit verder aangewakkerd. De markt verandert en de huurders van partijen als Bouwinvest en andere vrijesectorwoningen stellen andere eisen. Dus denken we met de opdrachtgevers mee en komen we met nieuwe oplossingen. Dat lukt alleen door je goed in te leven én in te lezen in een project.” Mohamed sluit af: “Dat heeft Bribus bij Little C erg goed gedaan en wij zijn daarom heel tevreden. We zouden zeker weer voor Bribus kiezen. Sterker nog: we doen inmiddels alweer zaken in een ander project.”

 

Doelgroep
Midden sector huur, Vrije sector huur