Bribus en Woonstad Rotterdam

80 luxe Bribus keukens met
Een hoog afwerkingsniveau

In het oostelijk deel van de Rotterdamse wijk Spangen – de Staringbuurt – zijn 80 vrije sector huur eengezinswoningen in een sfeervolle, klassieke jaren ’30 stijl gebouwd. In deze ruime nieuwbouwwoningen die vanuit de lucht een grote A vormen, zijn door Bribus als vaste keukenpartner van opdrachtgever Woonstad Rotterdam luxueuze keukens geplaatst.

Het mooie is dat Bribus oplossingsgericht meedenkt.

Tom van Zwienen, Projectmanager Woonstad Rotterdam

Bribus en Woonstad Rotterdam
Bribus- A van Spangen
Plan A van Spangen past helemaal bij dit opkomend stukje Rotterdam dat steeds meer nieuwe, jonge bewoners trekt. Tom van Zwienen, Projectmanager van Woonstad Rotterdam, spreekt van een unieke metamorfose. “Waar ooit 200 gestapelde woningen stonden, staan nu 80 ruime eengezinswoningen. Dat is niet alleen voor Spangen, maar voor heel Rotterdam uniek”, verzekert Tom. “De stad snakt naar deze woningen voor het middensegment en hoge segment. Ze zorgen voor een meer gemixte woonwijk. En ze zijn dankzij extra inspanningen duurzaam gebouwd. De Staringbuurt valt net buiten het stadswarmtenet, maar met luchtwarmtepompen zijn de woningen toch volledig gasloos.”

Luxe keukens 

Tom noemt de door Bribus geplaatste keukens een schot in de roos voor de doelgroep: nieuwe, jonge bewoners. “Soms hoor ik weleens dat Bribus goedkope keukens levert voor sociale huurwoningen. Nou, dat beeld gaat ‘in de A van Spangen’ totaal niet op. Bribus heeft voor huurders prachtige luxe keukens geplaatst. De planning en montage verliep goed en het afwerkingsniveau is ontzettend hoog”, zo doelt hij op de keukens van Chantal Wit Hoogglans met Elegance Greeplijst, Kwartztop keukenwerkblad en (ingebouwde) Pelgrim-apparatuur. “De kwaliteitsuitstraling gaat ook nog eens hand in hand met een prima prijs.”

Huurder nooit de dupe

In de opleveringsfase van de keukens ging niet alles volledig volgens wens. “Bij de oplevering komen altijd verbeterpunten boven water. Zo was er een discussie over de kromheid van de koelkastdeuren, die viel misschien net buiten de marge. Ook ontbrak soms een bestekbak en was een keuken dus incompleet”, haalt Tom voorbeelden aan. “Het mooie aan Bribus is dan dat oplossingsgericht wordt meegedacht. Zulke zaken worden snel opgelost. Bribus zorgt ervoor dat bewoners nooit de dupe worden. Dat spreekt ons ontzettend aan. Bribus heeft opnieuw bewezen waarom ze al jaren onze vaste keukenpartner is.”

Doelgroep
Vrije sector huur