Bribus_landal_keuken

Landal Twenhaarsveld
Grondige renovatie van 49 bungalows


Aan de voet van de Holterberg, op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel, ligt Landal Twenhaarsveld. Een prachtig park met maar liefst 278 vrijstaande bungalows. Een deel daarvan, 49 bungalows om precies te zijn, werd grondig gerenoveerd. Ook de keukens moesten eraan geloven en aan Bribus de taak om twee verschillende stijlen; een luxe en een meer basic lijn te produceren, te leveren én te plaatsen. 

We moeten snel overleggen en beslissen vanwege strakke deadlines. De bungalows moeten natuurlijk zo snel mogelijk weer geboekt kunnen worden. Dat heeft Bribus écht waargemaakt.

Wouter van der Meulen, Shiftleader Technische Dienst Landal Twenhaarsveld

Bribus_landal_keuken
Bribus_landal_wouter
Bribus_landal_keuken-2
Bribus_landal_huisje

Snel schakelen

“Met name de keukens in onze luxe bungalows voldeden niet meer aan die ‘luxe’ classificatie.” Aan het woord is Wouter van der Meulen, shiftleader Technische Dienst van het park. Hij vertelt over de samenwerking met Bribus waarbij hij gedurende het renovatieproject in contact stond met Arman Özyilmaz, accountmanager recreatie bij Bribus. Voor Wouter inmiddels al drie jaar het aanspreekpunt binnen Bribus. “Eén aanspreekpunt van begin tot eind van het project is voor ons een belangrijke voorwaarde. Van sloopwerk tot het bijschilderen van plafonds of stucwerk bij oplevering. En daarnaast moeten we snel kunnen overleggen en beslissen vanwege strakke deadlines. De bungalows moeten natuurlijk zo snel mogelijk weer geboekt kunnen worden. Dat alles heeft Bribus écht waargemaakt.” 

Een dergelijke werkwijze verschilt ten opzichte van een andere renovatieklus op Twenhaarsveld. Deze werd verricht vóór de renovatie van de 49 bungalows zoals hierboven beschreven. “Het ging om 37 bungalows en ook hiervoor leverde Bribus de keukens. Het verschil was dat we de montage uitbesteedden aan een extern bedrijf. Op zich ook prima, maar je zag dat wij als technische dienst zelf veel meer nazorg moesten doen om alles perfect te krijgen.” 

 

Een groen beleid

Veel wordt centraal geregeld vanuit het hoofdkantoor van Landal. Daar worden offertes opgevraagd, de uitstraling van de keukens bepaald en besloten welke apparatuur erin moet komen. Het operationele gedeelte ligt bij Wouter en zijn team. Zij zijn de oren en ogen op locatie. Of zoals hij zelf zegt: “Zodra er vanuit het hoofdkantoor groen licht is gegeven gaan wij op het park van start. We zorgen dat de huisjes vrij zijn, dat de containers klaarstaan om afval af te voeren en we zorgen voor de gewenste schaftruimtes voor de verbouwers.”

Landal voert een strikt ‘groen beleid’. Over enkele decennia wil zij CO2-neutrale parken en ook met dit soort renovatie-projecten kijkt Landal met een duurzame bril naar álle aspecten. Wouter legt uit wat dat in de praktijk betekent. “Dat doet Landal bijvoorbeeld als het gaat om de keukenapparatuur. Redelijk vanzelfsprekend is dat we geen gebruik meer maken van gaskookplaten, maar we kijken ook kritisch naar de afvalstromen. Waar gaan we met het afval heen? Kunnen we dat recyclen? Hoe scheiden we het plastic goed van het restafval? Welke materialen gebruiken we? Als het gaat om de keuze van leveranciers hecht Landal zeer veel waarde aan leveranciers die op diezelfde, duurzame lijn zitten. Ook om die reden doet Landal al langere tijd graag zaken met Bribus.”

Doelgroep
Recreatie sector,