Bribus Lidl-DC keuken - Zakelijke markt - Kantoortuinen

Keukens in kantoortuinen
Lidl distributiecentrum Etten-Leur

De kantoren van het distributiecentrum van Lidl in Etten-Leur zijn rigoureus verbouwd en gemoderniseerd. Na de nieuwbouw van het Lidl-distributiecentrum in Waddinxveen en de verbouwing in Weert, wisten Bribus en Lidl elkaar ook weer te vinden in Etten-Leur.

We hadden één probleem met het openen van een kastdeurtje, maar dat werd verholpen door een kleine aanpassing van het scharnier. Voor de officiële opening was dit probleem opgelost doordat ik snel kon schakelen met Bribus.

Rodey Hartkamp, Projectleider DC-bouw Lidl

Bribus Lidl-DC keuken - Zakelijke markt - Kantoortuinen
Bribus_lidl-DC_Sjoerd en Rodey
In totaal werden negen keukens geplaatst, verdeeld over de diverse kantoorruimtes en de kantine. Vooral de keukeneilanden in de centrale hal bij de vergaderruimtes en in de open kantoortuin zijn ware blikvangers. Deze vormen dan ook belangrijke elementen in het ontwerp van de binnenhuisarchitect. De kunst was om keukens samen te stellen die passen binnen de gewenste stijl en sfeer, maar ook een praktische functie hebben binnen de verschillende ruimtes. Een mooie uitdaging voor Rodey Hartkamp, projectleider DC-bouw Lidl (rechts in beeld), en Sjoerd Schaper, accountmanager Bribus (links in beeld).

 

Sociale functie

Dat een keuken op kantoor een brede functie moet hebben, legt Rodey uit: “In Waddinxveen beginnen sommige collega’s elke ochtend te werken aan het keukeneiland. Daar klappen zij de laptops open, pakken een kop koffie en gaan aan het werk. En omdat we bewust maar één koffieautomaat in de kantoortuin hebben, creëer je direct interactie op een plek waar mensen samenkomen.”

Sjoerd vult aan: “Eigenlijk hebben we de keukens van de grond af opgebouwd en gekeken hoe we de wensen qua look & feel zo efficiënt en mooi mogelijk kunnen toepassen. Met Rodey zijn we ook in onze showroom in Amsterdam geweest. Daar besloten we bijvoorbeeld om van de oorspronkelijk bedoelde, greeploze deurtjes af te wijken. Eigenlijk hebben ze nu semi-greeploze deurtjes. Oftewel, een strip over de hele bovenkant van de deurtjes met een subtiele greep. In een kantoorsetting is dat gewoon praktischer en met die praktische bril hebben we naar alle details, van klein tot groot, gekeken.” 

 

Klaar voor de toekomst

“Zoals ook het composiet werkblad. Praktisch én mooi”, beaamt Rodey. “En dwars door zo’n werkblad kan ik of de aannemer niet boren. Terwijl er toch echt een gat in moest in verband met de aansluiting van de koffieautomaat dat we erop plaatsten. In dat geval kon ik rechtstreeks bellen met Sjoerds collega Dave Lageschaar van de Binnendienst. In een vroeg stadium kon hij zo al zorgen dat het werkblad exact op de juiste plek voorzien was van een gat.”

Leuk detail is dat een van de keukens ook gebruikt wordt om eigen Lidl-producten te testen en te proeven. En zo is het Lidl distributiecentrum in Etten-Leur klaar voor de toekomst. Met een moderne inrichting volledig toegespitst op ‘het nieuwe werken’, waar de keukens van Bribus een prominent onderdeel van uitmaken. “De monteurs van Bribus hadden alles binnen een week geplaatst. We hadden één probleem met het openen van een kastdeurtje, maar dat kon verholpen worden door een kleine aanpassing van het scharnier. Voor de officiële opening was dit probleem opgelost doordat ik snel kon schakelen met Bribus”, besluit Rodey. 

Doelgroep
, Utiliteit sector