Veemarkt 1

Bouwinvest kiest voor Bribus Keukens
Nieuwe stadse woonwijk ‘Veemarkt’ in Utrecht

Op het voormalig Veemarktterrein in Utrecht verrijst een duurzame en stadse woonwijk. De wijk is opgebouwd uit een kring bouwblokken, die zich centreren rondom een verhoogd binnengebied ‘Het Plateau’ waar woningen in de vrije sector huur van Bouwinvest Residential Fund worden gebouwd. ‘Het Plateau’ is een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Een geliefde locatie, door de combinatie van de grote stad met het natuurgebied om de hoek. In samenwerking met aannemers BAM Woningbouw en AM levert én monteert Bribus keukens voor 157 huurwoningen, waarvan 112 appartementen en 45 eengezinswoningen.

De rest van de week zijn er twee tot drie monteurs druk om de keukens te monteren. Dit fluctueert per week, dus de flexibiliteit van Bribus is een groot voordeel voor ons.

Bouwinvest

Veemarkt 1
Veemarkt 7
Veemarkt 6
Veemarkt 5
Veemarkt 4
Veemarkt 3

Fase 1: snel schakelen

Edwin Bakker, waarnemend hoofdopzichter van BBA B.V. namens Bouwinvest, is werkzaam als controleur en adviseur tijdens het traject. “Ik controleer vanaf de eerste paal tot aan de oplevering of de werkzaamheden goed verlopen. Van de planning tot aan alles wat geleverd wordt. Tot nu toe lopen we zeker vijf weken voor op de planning en is fase 1 van 45 eengezinswoningen afgelopen zomer opgeleverd. Dat komt door de prettige weersomstandigheden, maar ook door het snelle schakelen van alle betrokken partijen. Moeten we het tempo opvoeren of juist op de rem? Dan heeft BAM contact met André Treure, projectleider Bribus, en wordt de planning en mankracht aangepast.”

De trein dendert door

"Bribus levert gemiddeld 6 keukens per week op. Maandag staat in het teken van logistiek. Vijf á zes monteurs van Bribus Extra staan sterk om de keukens te vervoeren en neer te zetten op plaats van bestemming. Voor de appartementen op de verdiepingen lag daar nog een uitdaging. De composiet werkbladen van Bribus hadden een hele specifieke, maximale maatvoering nodig, in verband met de liftgrootte. Door precies maatwerk toe te passen, hebben we dit in samenwerking met Bribus toch kunnen realiseren. De rest van de week zijn er twee tot drie monteurs druk om de keukens te monteren. Dit fluctueert per week, dus de flexibiliteit van Bribus is een groot voordeel voor ons."

Leveranciers met hoogwaardige kwaliteitsproducten

“Met de keuze voor Bribus Keukens heeft Bouwinvest bewust gekozen voor kwalitatieve keukens met een hoog afwerkingsniveau. Bribus heeft vanaf de start goed meegedacht met de wens van de opdrachtgever en gekeken naar een type keuken dat past bij producten van andere leveranciers, bijvoorbeeld van het sanitair. Elke woning beschikt straks over een strakke, hoogglans witte Eco keuken met composiet werkblad en luxe ATAG apparatuur. Dit sluit aan bij één van de belangrijkste uitgangspunten voor de Veemarkt: een duurzame wijk realiseren.”

Doelgroep
, Vrije sector huur