Bribus - OurDomain

De uitdaging van
OurDomain


OurCampus Amsterdam Diemen wordt uitgebreid. Met OurDomain Amsterdam Diemen speelt belegger en beheerder Greystar in op de woonbehoefte van jonge stedelingen, zoals studenten en young professionals. Net als bij de herontwikkeling van 5 kantoorruimtes naar 941 studentenwoningen op het naastgelegen OurCampus is Bribus opnieuw keukenpartner. Michiel Vrijman (Director Operations Greystar) en Pieter Hartman (Accountmanager Beleggers Nederland) vertellen over dit nieuwe uitdagende en omvangrijke project. 

Bribus stak er met kop en schouders bovenuit.

Michiel Vrijman, Director Operations Greystar

Bribus - OurDomain
Bribus - OurDomain
Bribus - OurDomain
Bribus - OurDomain
Het concept OurDomain staat voor ‘21st century urban living’. “Waar OurCampus exclusief voor studenten is, is OurDomain voor starters en young professionals”, vertelt Michiel over de plek waar 774 huurappartementen verrijzen. “We zetten in op betaalbare appartementen van een hoog afwerkingsniveau en veel gedeelde faciliteiten. Denk aan lounges, binnentuinen, dakterrassen, een bioscoop en gameroom en flexibele werkplekken. Je krijgt een appartement met de luxe van een villa. Bewoners kunnen gebruik maken van elektrisch vervoer en met station Diemen Zuid tegenover het complex, is de verbinding met het openbaar vervoer uitstekend.”

Met kop en schouders

Aan Bribus de opdracht om 774 keukens op te leveren voor de huurappartementen. Michiel had door dat Bribus de geschikte leverancier is. “In tegenstelling tot de meeste ontwikkelaars, zijn wij ook exploitant van het gebouw. Daarom is voor ons levensduur, duurzaamheid, service en garantie extra belangrijk. Hoe goed is keukenmeubilair bestand tegen vocht? En hoe goed blijft de apparatuur? Bribus stak er met kop en schouders bovenuit.”

“Het fijne is dat Bribus actief meedenkt. Ze hadden zich soms stugger kunnen opstellen, maar deden dit niet en dat was een prettige ervaring”, vervolgt de Director Operations van Greystar. Waar zit het meedenken in? “Het is altijd een spanningsveld tussen het Programma van Eisen en het budget”, vult Pieter aan. “Voor dit project hebben we werkbladen met een aluminium onderlaag geadviseerd. Het verschil met reguliere werkbladen zie je niet, maar in gebruik bewijst het zich. Als een young professional per ongeluk een warme pan er op plaatst, gaat het werkblad niet direct stuk. Qua Total Cost of Ownership betaalt deze keuze zich uit. Dat geldt ook voor inductie kookplaten in plaats van keramische kookplaten. Zuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker.”

“Honderden keukens worden ‘sleutelklaar’ opgeleverd tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding”, constateert Michiel. Hij ontdekte dat lang niet alle keukenleveranciers aan de uitdaging van Greystar konden voldoen. “Ik heb ervaren dat niet veel partijen projecten op deze schaal aankunnen. Bribus wel. Ze hebben geduld getoond bij al onze vragen en binnen soms beperkte budgetruimtes leveren ze zo optimaal mogelijk. Dat is knap.”

Maatwerk oplevering

Hoezo slaagt Bribus dan wel? “Als projectorganisatie pakken wij het gehele traject op. Wij zijn producent en verzorgen ook het uitleveren, monteren, tegelwerk en aansluiten”, meldt Pieter. Dit project vergt echter ook het uiterste van Bribus, zo erkent hij. “Het heeft veel werkvoorbereidingstijd gekost. Projectleider André Treure heeft als kartrekker gezorgd voor wekelijks interne vergaderingen met productmanagement, logistiek en orderverwerking. Ook moesten we onze toeleveranciers zorgvuldig kiezen. Ze moeten zowel het volume als de leversnelheid aankunnen. En uiteindelijk moet alles goed op elkaar afgestemd zijn. Je kunt niet iedereen zomaar naar het project sturen. We zaten met krappe deadlines en marges. Als een geoliede machine hebben we samen een stapje extra gezet.”

Hoe functioneert de geoliede machine? Pieter vertelt: “Er waren vergaande logistieke en installatie uitdagingen die wij in samenwerking met de bouwer op maat hebben opgelost. De keukens zijn deels vooruit geproduceerd en voor transport op een pallet geseald. Vervolgens werd op locatie de vrachtwagen geleegd. Aan dit project hebben we met een vaste groep monteurs gewerkt, zodat het proces efficiënter verliep. Daarnaast kregen we de opdracht van aannemer Van Wijnen om te tegelen. Ook dit hebben we verzorgd. We hebben continu meegedacht en maatwerk geleverd.”

Op naar Amsterdam Zuidoost

Al zo’n 500 keukens zijn uitgeleverd. Het gaat om keukens van het type Basic, Medium, Luxe en Luxe Plus. De types zijn gekoppeld aan de prijsklasse van een appartement. “We zijn eind 2018 gestart met de uitlevering”, aldus Pieter. “In de piekperiode zijn 14 keukens per dag gemonteerd en betegeld. Dat was vrij fors. In goed overleg met Van Wijnen hebben we iets meer marge gekregen. Een klein verbeterpunt. De uitlijning van de kledingkasten, geleverd door een interieurbouwer, bleek ook eens enkele millimeters buiten de marge te vallen. Kan gebeuren, geen probleem, dat hebben we opgelost.”

Hoewel dit project nog niet is afgerond, kijkt Michiel alvast vooruit op een nieuwe samenwerking tussen GreyStar en Bribus. “De zorgvuldigheid van Bribus wordt zeer gewaardeerd. Bribus gaat ook de keukens verzorgen voor OurDomain in Amsterdam Zuidoost. Daar komen ruim 1.550 appartementen en andere verblijfsfuncties. Bribus heeft bewezen grote projecten onder de knie te hebben.”

Doelgroep
Vrije sector huur