De Woonschakel

Al ruim 30 jaar
Tevreden keukengebruikers

We leveren al ruim 30 jaar keukens aan De Woonschakel, één van onze oudste klanten in Noord-Holland. Deze woningcorporatie verhuurt, bouwt en onderhoudt huurwoningen in Medemblik, Bovenkarspel en Obdam. Jeroen Bleeker neemt de keukenrenovaties van De Woonschakel op zich. Jeroen: “Door deze lange samenwerking weten we wat we aan elkaar hebben. Jaarlijks worden zo’n 200 Bribus-keukens geplaatst in onze woningen, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dit verloopt altijd vlot en de communicatie is erg prettig door de korte lijnen!” 

We merken dat bewoners extra zuinig op hun keuken zijn, omdat ze deze zelf mogen samenstellen.

Jeroen Bleeker, Werkvoorbereider N.P.O bij De Woonschakel

De Woonschakel
De Woonschakel
De Woonschakel
De Woonschakel
De Woonschakel

Lange en laagdrempelige
Samenwerking

Jeroen: “Ik werk inmiddels 20 jaar bij De Woonschakel. Al die tijd werken we al samen met Bribus. Johan Bijlsma, Accountmanager bij Bribus is mijn aanspreekpunt. Ik vind het heel fijn om één aanspreekpunt te hebben, zo blijft het overzichtelijk. Met Johan bespreek ik veel over de keukens en mogelijkheden. Het contact is nauw en daardoor erg laagdrempelig.” Johan vult aan: “Wanneer er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het assortiment, heb ik het erover met Jeroen. We bespreken ook onze apparatuur en de bijbehorende opties.” Jeroen: “Door deze intensieve samenwerking met Bribus ben ik altijd op de hoogte en weet ik wat er mogelijk is voor onze bewoners, zoals het type werkbladen waaruit bewoners kunnen kiezen.” 

Goede kwaliteit keukens
Die lang meegaan

In totaal beschikken ongeveer 7.000 woningen van De Woonschakel momenteel over een keuken van Bribus. Jeroen: "Voor dit project zijn de keukens aan de Bottelierstraat in Medemblik gerenoveerd. Deze zaten er inmiddels 20 jaar in, dan vervangen wij ze kosteloos. Als een huurder het wil, kunnen wij de keukens eerder vervangen. Er zit dan wel een afschrijving aan vast. Ook bij nieuwbouwwoningen kiezen we voor Bribus-keukens. De keukens zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee. Wij hebben een eigen montageafdeling, dus het plaatsen doen we zelf. Maar wanneer we er niet helemaal uitkomen of een vraag hebben, nemen we snel en gemakkelijk contact op met Bribus.” 

Een keuzeformulier 
Om zelf de keuken samen te stellen

De bewoners stellen zelf hun complete keuken samen. Johan legt uit: “De bewoners krijgen een keuzeformulier, waarbij ze zelf de kleur van bijvoorbeeld de fronten en werkbladen mogen kiezen. Ook de handgrepen kiezen de bewoners zelf.” Jeroen: “Doordat zij zelf de uitstraling van de keuken mogen kiezen, past het helemaal bij hun smaak en interieur. Voor hun gevoel is de keuken dan ook echt van hen. We ervaren dat de bewoners daardoor extra zuinig op hun keuken zijn. Bovendien mogen zij zelf tegen kostprijs extra apparatuur uitkiezen, zoals een vaatwasser of oven. Zij kunnen daarnaast ladeblokken toevoegen voor meer opbergruimte. Precies zoals de bewoners het willen dus!” 

Toekomstbestendige keuken
Met een gasloze kookplaat

Nu het wonen steeds duurder wordt, is duurzaamheid één van de prioriteiten bij De Woonschakel. Zo blijven niet alleen de huurprijzen aantrekkelijk, maar ook de energielasten beheersbaar. Jeroen: “Bij alle nieuwe keukens schenken wij een inductiekookplaat van Siemens. Zo zijn de bewoners op het gebied van koken niet afhankelijk van gas. Ook wanneer de woningen volledig van het gas af gaan, zit er dus al een gasloze kookplaat in. Bovendien scheelt dit in de maandelijkse kosten.” 

Efficiënter en overzichtelijker
Met Studio B 

Jeroen vertelt over hoe hij de toekomst met Bribus ziet: “Het keuzeformulier maakt straks plaats voor Studio B. Hiermee wordt het uitkiezen van een nieuwe keuken nog efficiënter en overzichtelijker. Met Studio B kunnen we bij bewoners thuis ter plekke een keuken uittekenen, zodat diegene gelijk weet hoe het eruit gaat zien. Bewoners doen bovendien direct inspiratie op in de digitale showroom. Studio B maakt het uitkiezen van een nieuwe keuken nog efficiënter en overzichtelijker. Alles is op één plek; keukenontwerpen, installatietekeningen en 3D-ontwerpen.”  

Doelgroep
Sociale huur, Midden sector huur