Keukens als complete unit voor Arcabo

Keukens als complete unit
Unieke werkwijze voor chaletbouwer Arcabo


Arcabo ontwerpt en bouwt kant-en-klare vakantiechalets voor vakantieparken in binnen- en buitenland. De vraag naar hun vakantiechalets is de afgelopen jaren flink gegroeid. Om aan de klantvraag te blijven voldoen, zoekt Arcabo continu naar manieren om de doorlooptijd van het productieproces te verbeteren. Voor de levering van de keukens werken zij samen met Bribus. Wij leveren onze keukens als complete unit, zodat ze direct gemonteerd kunnen worden in de chalets. Dit is een werkwijze die speciaal voor Arcabo is opgezet. 

Door de samenwerking met Bribus is het productieproces van onze chalets aanzienlijk versneld

Mark de Bakker, projectleider bij Arcabo

Levering van complete keukens

Arcabo was opzoek naar een betrouwbare keukenleverancier die keukens zo compleet mogelijk kon leveren. Mark de Bakker, Projectleider bij Arcabo: “In 2018 zijn wij een werkgroep gestart. Het doel was het samenstellen van een keuken als complete unit, die wij snel in onze chalets kunnen monteren.”

In de werkgroep is ook nagedacht over het logistieke proces. Samen zijn we tot een unieke werkwijze gekomen die het productieproces van Arcabo aanzienlijk versnelt. Arman Özyilmaz, Accountmanager bij Bribus: “De keukens worden bij ons in Dinxperlo door een vast team van monteurs volledig in elkaar gezet. Elke week gaan complete Bribus-keukens op transport naar Arcabo in Heerenveen. Zij plaatsen de keukens dan direct in de chalets."

Alleen maar duurzame keuzes

Arcabo is net als wij veel bezig met het verlagen van haar CO2-voetafdruk. Alle keuzes die tijdens de werkgroep zijn gemaakt, zijn zo duurzaam mogelijk. We leveren duurzame keukens van het type Eco. Deze keukens worden gemaakt van duurzame en stevige materialen. De fronten zijn ijzersterk door de melamine toplaag en het kunststof werkblad is krasbestendig. De keukens lenen zich goed voor de recreatieve sector waarin keukens intensief worden gebruikt door veel verschillende huishoudens. Bovendien is afvalreductie een van onze prioriteiten binnen dit project. De keukens gaan op transport zonder verpakkingsmateriaal. Zo gaat er geen onnodig afval verloren. 

Bekijk het volledige proces in deze video

Benieuwd hoe wij de keukens bij Bribus monteren en hoe razendsnel deze in de chalets van Arcabo worden geplaatst? In deze video vertelt onze Accountmanager Arman Özyilmaz samen met Projectleider Mark de Bakker en Inkoper Edward Veldhuis van Arcabo over dit unieke project.

Doelgroep
Recreatie sector