272 stevige en duurzame keukens
Voor de woonvorm van de toekomst

Bewuster en duurzamer leven? Dat is dé woonvorm van de toekomst. Barli biedt hier de oplossing voor. De pionier in prefab bouwen, bouwt modulaire woningen van hout. Modulaire systeembouw combineren met doordacht maatwerk, dat schept vele mogelijkheden. Deze combinatie typeert de specialist in modulaire woningbouw. Bribus is keukenleverancier voor hun woningen. Voor dit project leverden we 272 keukens.  

Bribus zei ‘ja’ tegen een enorme uitdaging. Wat ze beloofden, maakten ze waar.

Erwin van de Meerakker, Projectleider bij Barli

Een antwoord op
Het huidige woningtekort

Prefab-woningen zijn een oplossing voor het huidige woningtekort. Erwin van de Meerakker, Projectleider bij Barli: “Met modulaire systemen bouwen wij betaalbare en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor iedere vorm van huisvesting.” Richard van der Linden, Accountmanager bij Bribus: “Om de woningen betaalbaar te houden, was de prijs van de keukens een belangrijke criteria. We kozen voor de serie ‘ECO Tijdloos’. Stevige keukens die lang meegaan en met een eerlijk prijskaartje. De keukens zijn voorzien van een kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koelkast én vaatwasser.” 

Correcte en tijdige levering
Een complete keuken op een pallet

Dit project is op veel vlakken bijzonder. Naast de complexiteit van een snelle en just-in-time levering van een groot aantal keukens, was er geen ruimte voor vertraging. Doordat Barli de woningen in de fabriek produceert en met een strakke planning werkt, is de bouwtijd kort en zijn de leveringen van verschillende partners nauw op elkaar afgestemd. Erwin: “We waren op zoek naar een keukenpartij die snel reageert en schakelt. Door onze planning en manier van bouwen is exacte levering en leverdatum essentieel. Wanneer we een keuken te laat ontvangen, staat ons hele productieproces stil.”

Een mooie uitdaging die Bribus graag aanging. Richard: “De complete keuken werd handig op één of twee pallets aangeleverd.” Erwin: “Hierdoor konden wij de keukens in onze fabriek per prefab-woning neerzetten. Bribus denkt goed mee. Eén van de redenen waarom ze een prettige samenwerkingspartner zijn. Ook communiceren ze duidelijk en waren de leveringen precies op tijd.” 

Materialen hergebruiken
Zonder verlies van kwaliteit

Erwin: “We zien een enorme behoefte aan betaalbare woningen, die duurzaam zijn én het liefst zo snel mogelijk gerealiseerd worden. Daar biedt onze bouwmethode kansen. Onze woningfabriek is efficiënt ingericht, waardoor we kant en klare woningmodules kunnen bouwen in een zeer korte tijd.”

Het toepassen van houtskeletbouw vormt de basis voor het prefab bouwprincipe. Deze bouwmethode is milieuvriendelijk, zowel tijdens de levensduur van de woningen als in de bouwfase. Het duurzame karakter van deze woningen sluit aan bij de d­­­uurzaamheidsambitie van Bribus. Richard: “In onze duurzame bedrijfsvoering speelt het gebruiken van duurzame materialen een belangrijke rol. Bij de keuze in die materialen houden we er rekening mee dat deze aan het einde van de levensduur zonder kwaliteitsverlies kunnen worden hergebruikt. Van het resthout dat vrijkomt uit het productieproces maken we weer nieuw spaanplaat. 

 

 

 

Doelgroep
Midden sector huur, Vrije sector huur