Bribus Bewust

Artikel
Bribus Bewust

Ons doel is om medewerkers, leveranciers en klanten bewust te maken van de invloed die wij als organisatie hebben op onze leefomgeving. Daarbij hoort ook aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers.

Interne bewustzijnsprogramma

Met ons interne bewustzijnsprogramma Bribus Bewust stimuleren we een breed draagvlak voor duurzaamheid en vitaliteit binnen ons team. Dat doen wij door onder andere verantwoordelijker om te gaan met materialen en onze directe omgeving. Ook hebben we verschillende programma’s opgezet om medewerkers te stimuleren voor een gezondere levensstijl, voldoende beweging en goed contact met elkaar. Daarnaast stimuleren we een betere werkhouding met zit-sta-bureaus in onze kantoren en speciale ergomatten in onze productiehal. Ook bieden we dagelijks gratis vers fruit voor al onze medewerkers.

Heel Bribus Kookt

Medewerkers met interesse voor gezond(er) eten konden zich opgeven voor Heel Bribus Kookt. Hierbij kookten de collega’s onder leiding van een voedingsdeskundige en chef-kok. Tijdens het koken gaf hij voedingstips om een gezonde, gebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. Het gerecht kwam in ons eigen Bribus Beweegt bak- en kookboek; een gezond receptenboek gemaakt voor én door Bribus-medewerkers. 

Leefstijl coaching

Slecht slapen, moeilijke privé- en werkbalans en verkeerde eetpatronen hebben van invloed op je dagelijkse gemoedstoestand. Soms is het moeilijk om deze patronen te doorbreken of weet je niet hoe je het aan moet pakken. Daarom is er regelmatig een gecertificeerde leefstijlcoach aanwezig. Medewerkers kunnen hier met alle vragen over voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap terecht, waarbij de coach helpt om betere keuzes te maken. 

Fietsplan

Met een fietsplan stimuleren wij collega’s om met de fiets naar het werk te komen. Zij krijgen een hogere reisvergoeding dan medewerkers die met de auto komen.

Bribus Beweegt

Onder de noemer Bribus Beweegt, onderdeel van het Bribus Bewust-programma, organiseren we verschillende activiteiten en challenges om bewegen binnen én buiten werktijd te stimuleren. Denk hierbij aan het zetten van een bepaald aantal stappen of gezamenlijke deelname aan lokale sportactiviteiten. 

 

Ga terug