Wilco Schigt - Machine operator

Machine Operator
Wilco Schigt

Ik werk met een Ferrari!

Wilco Schigt

Wilco werkt sinds 1999 bij Bribus en kent het bedrijf daardoor van haver tot gort. Hij werkt aan de kantenaanlijmmachine, kortweg KAM.

Wat heb je zoal gedaan bij Bribus?

Ik heb veel verschillende onderdelen van het productieproces gedaan. Dat is vaak wel handig, want zo ken ik ook veel aspecten van het werk van anderen. Dat praat en overlegt daardoor erg makkelijk. Ikzelf sta aan de kantenaanlijmmachine. Ik vergelijk de machine waarmee ik werk met een Ferrari. Zo geavanceerd en technisch is dit prachtige gereedschap. Maar ik ben de coureur. Ik krijg ‘m vooruit of niet. De uitdaging is om de machine optimaal te benutten en deze van A tot Z te beheersen. Waar gaan we remmen, waar gaan we gas geven. Een erg mooie uitdaging!

Typisch Bribus?

Best lastig om te zeggen, maar het belangrijkste is: Bribus is nog altijd Bribus, ondanks de forse groei. Bribus wil altijd vooruit en dat vind ik zo mooi aan dit bedrijf. Ook in economisch mindere tijden wordt er geïnvesteerd. Het ene project is nog niet afgerond, of het volgende wordt opgestart. Dat spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Dat inventieve karakter, zoals je bijvoorbeeld ook terugziet in de Eco-lijn, daar ben ik gewoon trots op om onderdeel van uit te mogen maken.

Ook de lijnen, of het nu naar een directe collega, naar mijn leidinggevende of zelfs naar de directeur gaat, zijn altijd kort. Dat blijft toch ook wel bijzonder. We lossen problemen gezamenlijk op en als dingen goed gaan, dan vieren we het ook met z’n allen. 

Welke functie zou je een dag willen bekleden?

Dan ga ik voor Productontwikkeling. Ik ben een technicus en vind het interessant om ook die kant te zien. ‘Wat speelt er in de markt en hoe speel je daar als producent op in’.

Wat zou je tegen jonge, technische mensen die op zoek gaan naar een baan, willen zeggen?

Hier gebeurt het voor mensen die van de maakindustrie houden en die daarin willen meegroeien. High-tech en daardoor zó interessant. Met Open Dagen kijken mensen hun ogen uit. “Dit had ik nóóit verwacht”, heb ik al zo vaak gehoord. Mensen hebben geen idee van al het moois dat hier gemaakt wordt. En vooral ook de manier waarop. 

Ga terug

  • Wilfried Ebbers

    Productiemedewerker

  • Bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen